...
ГоловнаЗдоров'яЧим корисний щавель для організму людини та кому не можна його їсти

Чим корисний щавель для організму людини та кому не можна його їсти

Підпишіться на нас:

Щавель – природне джерело харчових волокон, які сприяють нормалізації рівня холестерину та цукру. Він малокалорійний — на 100 г щавлю усього 29 ккал.

Подробиці

У щавлі міститься велика кількість антиоксидантів. Вони захищають клітини від пошкодження, допомагають боротися з різними захворюваннями, в тому числі з цукровим діабетом та навіть деякими видами раку.

Завдяки високій кількості клітковини рослина добре впливає на травну систему. Також щавель містить вітамін А, який запобігає багатьом захворюванням шлунково-кишкового тракту. Вживання щавлю позитивно впливає на роботу печінки, жовчного міхура й на обмін речовин.

Вживання свіжого листя щавлю запобігає підвищенню артеріального тиску, утворення тромбів та розвитку атеросклерозу. У щавлі міститься фосфор, магній, мідь, калій та марганець, тому вживання щавлю покращує стан суглобів і кісток.

Кому не можна вживати щавлю: Людям, яким діагностували гастрит, виразку шлунку, коліт, виразку дванадцятипалої кишки, панкреатит, камені та, які мають камені в нирках і проблеми з сечовивідною системою.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...