...

Чим корисний щавель для організму людини та кому не можна його їсти

Підпишіться на нас:

Щавель – природне джерело харчових волокон, які сприяють нормалізації рівня холестерину та цукру. Він малокалорійний — на 100 г щавлю усього 29 ккал.

Подробиці

У щавлі міститься велика кількість антиоксидантів. Вони захищають клітини від пошкодження, допомагають боротися з різними захворюваннями, в тому числі з цукровим діабетом та навіть деякими видами раку.

Завдяки високій кількості клітковини рослина добре впливає на травну систему. Також щавель містить вітамін А, який запобігає багатьом захворюванням шлунково-кишкового тракту. Вживання щавлю позитивно впливає на роботу печінки, жовчного міхура й на обмін речовин.

Вживання свіжого листя щавлю запобігає підвищенню артеріального тиску, утворення тромбів та розвитку атеросклерозу. У щавлі міститься фосфор, магній, мідь, калій та марганець, тому вживання щавлю покращує стан суглобів і кісток.

Кому не можна вживати щавлю: Людям, яким діагностували гастрит, виразку шлунку, коліт, виразку дванадцятипалої кишки, панкреатит, камені та, які мають камені в нирках і проблеми з сечовивідною системою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я