...

Худнемо легко: як ми спалюємо калорії, навіть не підозрюючи про це

Підпишіться на нас:

Організм людини – надзвичайно складна і розумна біологічна машина. Він може витрачати енергію, навіть коли ми про це не підозрюємо! Тож чому б не скористатися такою чудовою можливістю і не поєднати приємне з корисним?

Способів втратити калорії набагато більше, ніж здається. Звичайно, було б прекрасно починати кожен ранок з ранкової пробіжки, але кого ми хочемо ввести в оману? Бажання підвищити імунітет і покращити фізичну форму часто зіштовхується з безліччю непереборних перешкод (часто які ми самі ж собі і видумуємо, не будемо займатися самообманом). Суть у тому, щоб перестати мучити себе кожного ранку і сприймати себе таким, який ти є. Таким, лінивим. Таким, хто не дуже любить активні види спорту. І це нормально. Підтримувати себе у формі можна різними способами, і, повір, іноді найбільш неочевидні дії можуть привести до відмінного результату. Просто треба вміти використовувати можливості нашого організму.

Сон

Ти, напевно, неодноразово чула про корисний вплив сну на організм. Ми не будемо говорити про те, як сон покращує стан шкіри, сприяє обміну речовин і т. д. Скажемо лише, що за кожну годину сну може спалювати приблизно 60 ккал. Цікава перспектива, чи не так? Проте це не означає, що можна сміливо перекусити пончиками чи профітролями перед сном – наступного ранку ти точно не прокинешся стрункішою. А ось можливість спалити набрані протягом дня калорії під час сну – це саме те, що потрібно.

Зарядка

Хто б міг подумати, що звичайна ранкова зарядка, навіть не дуже активна, може спалити близько 300 ккал за годину. Проте не можна не відзначити, що цей спосіб витрачання енергії вступає у деяку суперечність з попереднім. Що обрати: спати довше чи вставати раніше для зарядки? Зроби свої висновки шляхом простих підрахунків.

Укладання волосся

Можливо, ти будеш менше ненавидіти (або, навпаки, ще більше полюбиш) ранковий ритуал укладання волосся, якщо ти дізнаєшся, що за годину такої активності можна спалити приблизно 120 ккал. Це не так багато, але хоч щось.

Робота за комп’ютером

Часом здається, що весь день проводиться перед комп’ютером. Робота, навчання, соціальні мережі, листування – усе там. Які тут калорії? Однак твій організм має на цей рахунок свою думку. Те, що ти вважаєш марним заняттям з точки зору схуднення, для нього може бути великим навантаженням. Під час друкування звітів, ведення ділової переписки або спілкування у чаті з другом (ми всі грішні) ти втрачаєш приблизно 140 ккал за годину. І якщо додати до цього енергію, яку витрачає організм, коли ти сидиш – 60 ккал/ч, — то приводів для радості буде ще більше.

Біг сходами

Не працює ліфт? Так це ж круто! І чим вище знаходиться твій поверх, тим краще. Під час активної ходьби по сходах ти можеш втратити до 1400 ккал за годину. Живеш на третьому поверсі? Не біда! Просто піднімайся вгору частіше.

Загалом, нам набагато складніше зберігати енергію, ніж витрачати її.

Суть у тому, щоб зберігати правильний баланс між споживанням і витратою калорій. Тоді, навіть якщо ти не фанат спорту, ти зможеш підтримувати свою форму і зміцнювати здоров’я.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я