Рицинова олія: 6 незамінних властивостей не лише для краси, а й здоров’я

0
Рицинова олія: 6 незамінних властивостей не лише для краси, а й здоров'я
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ще в давнину люди широко застосовували рицинову (касторову) олію — причому як у лікувальних цілях, так і у догляді за собою. Які з його корисних властивостей є актуальними сьогодні і як його можна застосовувати — розповідаємо в нашому матеріалі.

Достеменно відомо, що рицинову олію почали використовувати ще в Стародавньому Єгипті, причому сфера застосування цієї олії і в ті далекі часи була досить широкою. Наші пращури приймали касторку як проносний засіб і вважали її одним з найпотужніших інструментів краси.

Рицинову олыю виробляють з плодів рицини звичайної – невибагливої ​​рослини, яка, до того ж, є отруйною і поширена по всій земній кулі. Головні лікувальні та доглядові властивості цього популярного засобу коментує сертифікований спеціаліст міжнародної асоціації йоги Yoga alliance Ніна Коломійцева.

Має проносну дію

Касторова олія допомагає впоратися з короткочасними запорами. Для цього достатньо прийняти 1 столову ложку засобу перед сном. Касторка починає діяти протягом декількох годин і досить ефективно очищає організм від токсинів і шлаків, що накопичилися в ньому.

Очищає кишківник

За допомогою рицинової олії можна також займатися очищенням кишечника – наприклад, приймаючи його в капсулах (по 1-2 шт. 3 рази на день під час їжі протягом місяця). Таким чином, ви можете робити делікатний профілактичний вплив на свою травну систему, покращуючи перистальтику кишечника і позбавляючи його і весь організм всього зайвого.

Зволожує та живить шкіру

Завдяки своїм корисним властивостям рицинова олія є інгредієнтом величезної кількості косметичних засобів, у тому числі кремів для обличчя (castoroil), а також лікувальних мазей (наприклад, Мазі Вишневського). У ній містяться лінолева, олеїнова, рицинолева і поліненасичені жирні кислоти. Рицинова олія – ​​незамінне джерело вітаміну Е. У чистому вигляді рицинова олія продається в будь-якій аптеці.

Зміцнює вії та волосся

У косметологічних цілях рицинова олія здавна застосовувалася дівчатами для поліпшення зростання вій та волосся. Для догляду за віями достатньо нанести масло на верхню повіку, акуратно втерти по краю, де ростуть вії, і залишити на ніч. Повторювати процедуру слід до трьох разів на тиждень протягом місяця.

Щоб покращити ріст та стан волосся, олію потрібно втирати у шкіру голови на ніч протягом тижня, а вранці змивати водою. За допомогою касторки можна робити живильні маски для волосся – нанести його по всій довжині і на кінчики, надіти шапочку, після чого утеплити за допомогою рушника. Маску змивати після 30-40 хвилин дії.

Маски та скраби

Поживні маски для обличчя на основі рицинової олії особливо хороші в холодну пору року. Для цього достатньо нанести рицинову олію на попередньо очищену шкіру обличчя, через кілька хвилин промокнути надлишки серветкою і залишити на всю ніч.

За допомогою рицинової олії можна робити скраби для очищення шкіри: додайте кілька крапель рицинової олії в оливкову або кокосову олію, дрібку солі, і делікатний скраб для обличчя готовий до використання.

Касторова олія відмінно справляється з сухою та загрубілою шкірою на п’ятах. Зробіть перед сном ванну для ніг з сіллю на 20-30 хвилин, витріть ноги насухо, нанесіть на п’яти рицинова олія, надягніть бавовняні шкарпетки і лягайте спати. За необхідності повторіть процедуру.

Бореться з пігментацією

Касторова олія допомагає впоратися з пігментацією, новоутвореннями шкіри (такими, як папіломи та бородавки), але ці проблеми слід вирішувати у спеціальних медичних закладах, оскільки самолікування в даному випадку може призвести лише до погіршення ситуації.

Що ще потрібно знати про рицинова олія?

Вона може спричиняти алергію, тому перед першим використанням варто провести тест на реакцію шкіри. Нанесіть олію на зап’ястя або ліктьовий згин і залиште максимум на годину, потім змийте. Якщо у вас не виникло подразнення та почервоніння шкіри, тоді ви можете застосовувати олію за призначенням.


Крім того, не варто забувати, що касторка – це найкращий засіб для догляду за взуттям, рукавичками, сумками з натуральної шкіри. Нанесіть масло на поверхню виробу та залиште до повного вбирання.

попередня статтяЯк приготувати домашнє морозиво з кисломолочного сиру
наступна статтяДосвідчені городники розкрили “секрети” вирощування гороху
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я