...

Корисні звички людей, які залишаються у добрій формі без спортзалу

Підпишіться на нас:

Давно намагаєшся схуднути, але нічого не виходить? Можливо, ти вже думала про те, що без виснажливих тренувань у спортзалі та допомоги персонального тренера нічого не вийде. Але це не так. Багато дівчат жодного разу не займалися на тренажерах, але виглядають чудово. Справа в тому, що вони сформували кілька корисних навичок.

Пити достатньо води

Декілька років тому вчені провели дослідження, в якому взяли участь 50 дівчат з надмірною вагою. Їхнє завдання було в тому, щоб за півгодини до їжі випивати склянку води. До кінця експерименту кожна учасниця важила менше, ніж спочатку.

Суть у тому, що випиваючи воду, ми заповнюємо шлунок і швидше насичуємося. Фахівці також вважають, що якщо пити достатньо води, можна прискорити метаболізм і почуватись бадьоріше.

Більше ходити пішки

Щоразу, коли з’являється можливість піти кудись пішки, роби це. Якщо у будівлі є не лише ліфт, а й сходи, використовуй їх. Спочатку може бути трохи важко, але згодом ти звикнеш до навантаження і станеш активнішим. Твій рівень енергії збільшиться, настрій буде рідше поганим, а зайві сантиметри на талії зникнуть.

Піші прогулянки – чудовий спосіб медитації. Якщо переживаєш, що даремно втратиш час, поки будеш безцільно тинятися, вигадуй собі завдання. Наприклад, можеш слухати лекції у форматі подкастів, спілкуватися телефоном із близькими, робити гарні фотографії чи дослідити місто.

Усвідомлено харчуватися

Дівчата, які залишаються у добрій формі без спортзалу, стежать за своїм харчуванням. Вони їдять тільки коли голодні, і ретельно пережовують їжу. Це дозволяє їм відчути ситість та уникнути переїдання.

Якщо теж хочеш покращити самопочуття та фігуру, почни звертати увагу на те, чим харчуєшся. У раціоні має бути достатньо білка, корисних жирів та повільних вуглеводів. Із залежністю від фастфуду, газировок та солодкого доведеться впоратися. Шукай корисні альтернативи цим продуктам і вчися отримувати задоволення від їжі. Щоб прийти до цього, відкладай телефон, не дивися телевізор і не відволікайся на розмови: під час вечері вся твоя увага має бути спрямована в тарілку.

Висипатися

Деякі недооцінюють важливість здорового сну. Їм здається привабливою ідея відіспатися на вихідних, тому в будні вони не намагаються вчасно лягати спати. Але наш організм так не працює. Якщо відкладати здоровий сон на потім, можна зіткнутися із серйозними проблемами: зайвою вагою, погіршенням пам’яті, головним болем, підвищеною тривожністю.

Якщо ти теж нехтувала здоровим сном, настав час це змінити. Перебудуй графік життя так, щоб на сон залишалося мінімум сім годин, і дотримуйся цих правил:

  • не лягай у ліжко з телефоном;
  • відключай миготливі та видавні звуки прилади;
  • не їж за кілька годин до сну;
  • провітрюй кімнату і проводи вологе прибирання.

Спробувати різні види активності

Ті, кому вдається підтримувати хорошу форму без спорту, знають, що тренажери не єдиний шлях. Такі дівчата обирають активності, які їм до вподоби. Одним подобається танцювати, іншим — бігати у парку чи розтягуватись вдома за переглядом улюбленого серіалу. Суть у тому, щоб залишатися активною та отримувати від цього задоволення.

Подумай, яке заняття приносить радість саме тобі. Не бійся пробувати нове. Наприклад, останнім часом популярні бути-йога, пілатес, гібридні тренування.

Боротися зі стресом

Так, стрес впливає як на емоційне здоров’я, так і на фізичну форму. Сильні переживання та тривожність часто провокують переїдання, проблеми зі сном, змушують замикатися у собі та проводити вільний час удома. Через це зайва вага активно додається, а якість життя погіршується. На щастя, ніколи не пізно все змінити.

Справлятися зі стресом можна самостійно. Комусь допомагає ведення щоденника емоцій, комусь нове хобі та зміна обстановки. Якщо перепробувала всі варіанти, але твій стан не покращав, значить, час звернутися за допомогою до фахівця.

Регулярно проходити медичні огляди

Наша зовнішність безпосередньо пов’язана із станом здоров’я. Зайва вага може з’явитися не тільки через малоактивний спосіб життя або любов до солодкого. Проблеми часто розвиваються на тлі хронічних захворювань, збоїв у роботі гормональної та репродуктивної систем. Неприємностей можна уникнути, якщо хоча б раз на рік складати необхідні аналізи та проходити повне обстеження.

Є показники здоров’я, за якими слід стежити постійно. Наприклад, рівень холестерину, артеріальний тиск, цукор у крові, стан щитовидної залози. Якщо хоча б в одній із цих областей є проблеми, накопичуватиметься зайва вага.

Жити послідовно

Це означає, що дівчата, які без особливих зусиль зберігають гарну форму, можуть вибудовувати плани. Вони знають, чим займатимуться сьогодні, завтра і через пару місяців, ставлять собі мету і йдуть до неї. Завдяки цьому життя стає цікавим і насиченим: часу на те, щоб шкодувати себе та заїдати проблеми, не залишається.

Якщо у твоїй компанії є такі люди, навчайся у них. Спостерігай за тим, як вони планують свій день, проси порад і теж впроваджуй у своє життя корисні звички. Коли почнеш жити послідовно, у тебе з’явиться більше вільного часу, який зможеш витратити на те, щоб стати ще кращою версією себе.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я