Чи потрібно робити «манікюр» для насіння: ефект та очікування

0
Чи потрібно робити «манікюр» для насіння: ефект та очікування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Може й звучить дивно, проте для насіння дійсно проводять процедуру підпилювання. Хтось її називає манікюром, бо робота ювелірна та виконується пилочкою для нігтів. Якщо ви так не робили, тоді читайте далі сенс такої маніпуляції.

Подробиці

Переважно велике насіння має здатність до тривалого проростання. Іноді вже й незрозуміло буде чи ні те «прокльовування». Саме з цією метою виконують легке підпилювання.

Зверніть увагу, що обробляти пилкою потрібно виключно носову частину насіння. буквально кілька легких рухів, щоб не пошкодити більше, ніж потрібно. Оброблені екземпляри відправляють на замочування.

Дачники рекомендують в контейнер покласти паперову серветку, змочену в теплій воді. Зверху розкладіть насіння. Їх накривають також змоченою серветкою. Контейнер ставлять в тепле та світле місце. За 2-3 дні насіння почне проросте. Кавуни, кабачки, огірки, гарбузи точно можна підпилювати.

попередня статтяЯкий маринад здатен зробити качку дуже ніжною
наступна статтяЯк приготувати ароматний сирний пиріг з персиками
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я