Цибулеву муху можна перемогти народними засобами

0
Як виростити велику цибулю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Цибуля, в порівнянні з іншими городніми рослинами, має менше хвороб, її не так атакують шкідники. Але все-таки є один, що може значно пошкодити врожай, а то і знищити його. Це цибулева муха, яка відкладає яйця двічі за сезон. Вони непомітні, тому й боротися з ними важче. Хімічними засобами не хочеться, бо цибуля їх накопичує в собі і тоді стає непридатна для вживання. Але цибулеву муху можна перемогти, і зробити це народними засобами.

Подробиці

Кожну хворобу легше попередити, ніж лікувати. Тому перед посадкою обов’язково цибулинки треба знезаразити розчином марганцівки або потримати в гарячій воді (45-50 градусів) 5-10 хв. Після поливання необхідно грядки розпушити, щоб не було кірочки: на сухий пухкий ґрунт муха не відкладає яйця. Їй до вподоби волога земля.

За словами агрономів, найбільш дієвим є нашатирний спирт. Потрібно 3 ст. л. розчинити в 10 л води й полити ним грядки з цибулею. Таку процедуру треба повторити три рази з інтервалом 1 тиждень.

Також допоможе в боротьбі з цибулевою мухою зола. Нею можна просипати міжряддя після поливу і в самому рядку або пролити розчином золи (2 склянки золи на 10 л окропу).Щоб краще прилипало, в розчин можна додати натерте господарське мило.

І ще одне: цибулева муха перший раз відкладає яйця в період цвітіння кульбаби. Якщо до цього часу цибуля має стрілки 1,5-2 см, то цей шкідник вже їй не страшний. Тому намагайтеся не затягувати з посадкою цибулі.

попередня статтяКулінари розповіли, як приготувати язик в клярі
наступна статтяМало хто запікає коропа, а він нічим не поступається скумбрії
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я