Пастильє розповіли основні помилки, чому пастила тріскається

0
Пастильє розповіли основні помилки, чому пастила тріскається
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Смачний фруктовий чи ягідний смаколик домашнього приготування — пастила. Ніби все просто. Потрібно зробити пюре, розподілити його та висушити. На практиці пастила чомусь тріскається, пересихає або, навпаки, може забродити. Так стається через деякі помилки, які призводять до такого сумного досвіду.

Подробиці

Основа для пастили в більшості випадків яблучна. Важливо вибирати яблука, які за сортом підходять для виготовлення пастили. Якщо сорт не той, будуть складнощі. Яблука повинні бути кислих або солодко-кислих сортів. Рекомендується надавати перевагу таким: «Антонівка», «Сніговий Кальвіль», «Титівка».

Серед помилок можна виділити момент підготовки яблук. Якщо з них не виділився в достатній кількості пектин та є похибки в пропорції фруктів, пастила також буде проблемною. Якщо заготівля для пастили погано була збита в пюре, в готовому вигляді вона буде тріскатися.

Потрібно знати, скільки саме пюре вміщується на піддон для сушіння. Якщо ви налиєте мало пюре, воно пересохне. При перебільшенні виникне ризик бродіння.

попередня статтяКондитери розповіли, як приготувати десертний пиріг без випікання
наступна статтяДачники розповіли, які роботи на ділянці виконують в квітні
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я