Чи можна в процесі схуднення їсти кавуни: думка дієтологів

При схудненні люди морально готові до серйозних обмежень у їжі, оскільки “безболісно” позбутися зайвої ваги не вдасться.

Найчастіше під заборону потрапляють усі солодощі, тож аматорам десертів витримати дієту складно.

Також дыэтологи радять суттєво обмежити кількість солодких фруктів, оскільки у них містяться природні цукри. Справді, при безконтрольному вживанні це може призвести до збыльшення ваги.

Проте влітку неможливо встояти перед спокусою порадувати себе кавуном.

Чи можна вживати солодку ягоду під час дієти

Фахівці вважають, що кавуни можна їсти під час схуднення. Справа в тому, що продукт має потужний очищаючий ефект, що сприяє виведенню з організму шлаків і токсичних речовин.

Кавун має яскраво виражений сечогінний ефект, що допомагає позбутися надлишку води. Через це фігура стає візуально кращою.

Також продукт має низькі показники калорійності і досить непоганий набір вітамінів і мінералів.

Якщо у вас немає проблем зі здоров’ям, при яких кавун протипоказаний, то можна сміливо ввести в раціон кілька часточок як перекус. Цікаво, що солодка ягода допомагає впоратися з нападами голоду.

Тому витримати будь-яку дієту стане значно простіше.

Які інші корисні властивості продукту

Вживання кавуна позитивно впливає на зовнішній вигляд. Можна за допомогою ягоди позбутися прищів та скоротити кількість зморшок. Кавун також зсередини допомагає зволожити шкіру.

Вважається, що продукт допомагає провести якісну профілактику цукрового діабету.

Також кавуни значно покращують роботу органів шлунково-кишкового тракту.

Кому не варто їсти ягоду

Однак продукт підходить не всім. Його не варто вживати при проблемах із серцем, нирками та сечостатевою системою. Не рекомендується включати кавун до раціону при захворюваннях органів ШКТ.

За наявності цукрового діабету та атеросклерозу препарат можна вживати лише в невеликій кількості.

Незважаючи на той факт, що продукт сприяє схуднення, його надлишок у раціоні може спричинити різкий набір ваги, тому вживати його потрібно помірно.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин