Дієтологи пояснили, які 3 види каш не варто їсти під час схуднення

Багато хто звикли вважати, що каші не тільки нешкідливі для організму та фігури, але й дуже корисні для здоров’я.

У ряді випадків оскаржити це твердження не вийде, тому що деякі крупи мають багатий склад, тому їх рекомендують як компоненти здорового та дієтичного харчування.

У той же час є три види каш, які здатні завдати шкоди фігурі.

Про які варіанти йдеться

Рис

Традиційний білий рис, який входить в основну частину базового раціону практично кожної людини, не несе ніякої нутрієтивної цінності для організму.

У його складі немає нічого цінного, тому що поживні речовини та мікроелементи були знищені у процесі шліфування.

Якщо ви хочете продовжити життя та схуднути, то в раціон варто вводити лише два сорти рису – дикий та бурий, вважають експерти.

Манка

Через те, що раніше діток годували цією кашею, складається враження, що вона неймовірно корисна, але це не так.

Манна каша – це порожні калорії, від яких організму немає ніякої користі.

Цей вид каші є дуже калорійним продуктом і не сприяє тривалому насиченню. В результаті через манку можна суттєво додати у вазі. Сюди ж відноситься і кус-кус, така улюблена багатьма крупа.

Вівсянка швидкого приготування

Якщо вам важливе здоров’я, довголіття та ідеальна вага, то купуйте вівсянку, яка потребує приготування. Пластівці, які потрібно варити п’ять хвилин або запарювати, ніякої користі для організму не становлять.

А ось набрати зайву вагу через такі сніданки можна дуже оперативно.

Пасевич Анна
Пасевич Анна
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин