Як отримати максимум користі зі свіжого імбиру: найкращі способи застосування на кухні

Підпишись на нас:

Кожен із нас знайомий з імбиром, але мало хто знає, як правильно з ним поводитися.

Лише чайна або столова ложка свіжого імбиру надасть йому фірмового гострого смаку, який може похвалитися солодкими, перцевими та цитрусовими нотками одночасно. Імбир зустрічається в кухнях усього світу в різних солодких і солоних стравах.

Видання Washington post пише, що потрібно знати про те як правильно купити, чистити, терти та інші способи підготовки імбимря.

Як купити свіжий імбир

Шукайте корінь імбиру з гладкою, не зморшкуватою шкіркою та “свіжим, пряним ароматом”. Уникайте м’яких або запліснявілих корінців.

Якщо ви купуєте на фермерському ринку або в азіатському магазині, ви можете зустріти молодий імбир.

“Незрілий імбир – не білий, досить м’який і піддатливий, з рожевим, нерозвиненим листям, яке називаються лусочками бутону”, – пише Тім Карман. “Дитячий імбир лоскоче ваше піднебіння, а не нападає на нього”.

Відсутність жилистих волокон робить його просто незамінною в роботі, до того ж його не потрібно чистити.

Як зберігати свіжий імбир

Щільно загорнутий імбир можна зберігати у холодильнику до трьох тижнів.

Крім того, імбир можна заморожувати. З ним тоді легше працювати. До того ж не потрібно турбуватися про те, що корінь загубиться на дні кошика та зіпсується.

Розріжте корінь на 1-2-дюймові шматочки та поставте їх у герметичний пакет, а потім сміливо заморожуйте. Його можна використовувати прямо з морозилки або після декількох хвилин розморожування.

Як підготувати свіжий імбир

Найкраще обрізати кінці кореня імбиру перед використанням, оскільки вони зазвичай трохи підсихають. Що стосується шкірки, то її можна зіскребти краєм ложки. Можна скористатися ножем, але є ймовірність, що ви знімете більше м’якоті, ніж потрібно, а якщо ви працюєте із замороженим імбирем, то лезо може зісковзнути.

Після цього у вас є кілька варіантів: натерти на тертці, порізати слайсами, подрібнити або порізати соломкою, залежно від рецепту.

“Імбір слід нарізати проти зерен, тому що у нього є довгі волокна, що проходять через нього вздовж, які складно жувати”, – каже Меган Гінсберг з America’s Test Kitchen. “Якщо ви нарізаєте проти зерна, перпендикулярно, а не паралельно волокнам, ви розрізаєте ці довгі волокна на дрібніші шматочки”.

Як натерти свіжий імбир

Особливо якщо ви дістаєте імбир з морозилки, натерти його на тертці не важко. Керамічні терки – улюблений інструмент багатьох кухарів.

Як використовувати свіжий імбир

Корінь імбиру зустрічається в різних кухнях світу і стравах, як солоних, так і солодких. Завдяки своєму яскравому смаку він, поряд із часником та цибулею, входить до складу ароматичної основи для соті, яку ви знайдете у багатьох азіатських стравах. Нарізаний шматочками чи монетами, може стати настоєм для супу чи чаєм для прочистки голови, коли у вас погане самопочуття.

Заварюйте його у простому сиропі, щоб отримати засіб від горла, сироп для напоїв або начинку для морозива, млинців або фруктових салатів. Змішайте його для заправки із зеленню для страв на грилі. Звичайно, він входить до складу випічки.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Яких помилок допускаються городники під час поливу

Поливання насаджень – необхідна дія, особливо влітку. Але неправильним...

Сніданок з категорії правильного харчування: смузі з апельсинів та зеленої гречки

Почати ранок можна з легкого та дуже незвичайного сніданку,...

Шоумен Олексій Суханов не зміг оновити дані в ТЦК з вагомої причини

Вимога оновити дані стосується всіх, незалежно від професійної діяльності....

Найкращий спосіб покращити смак морської капусти в салаті

Морська капуста корисна, але дещо специфічна. Просто так її...

Як врятувати перець від павутинного кліща за допомогою простих дієвих засобів

Павутинний кліщ – комаха-шкідник, яка нападає на городину, зокрема...

Як приготувати шоколадний напій по-дорослому: «секрет» в одному інгредієнті

Шоколад, як напій, можна приготувати по-різному. Між дитячим та...

Чому сохне листя на смородинових кущах: основні причини

Якщо листя на смородині почало сохнути й скручуватися, це...