Як приготувати салат з кульбаби і кропиви

Підпишись на нас:

Використання дикорослих трав як інгредієнтів для салату – популярна практика як у кулінарів-початківців, так і у геніїв кухні. Але не всі знають, як правильно та смачно приготувати зелену страву.

Пропонуємо рецепт салату, в якому присутні відразу кілька диких рослин, які ми не звикли бачити на столі, але від цього страва тільки виграє.

Для салату знадобиться:

  • листя кульбаби (5-7 штук);
  • листя кропиви (3-5 шт.);
  • пір’я часнику (3 шт.);
  • пір’я зеленої цибулі (3 шт.);
  • листи гороху;
  • паростки редиски (бадилля);
  • петрушка;
  • кріп;
  • молоде листя чорної смородини (2 шт.);
  • рослинна олія;
  • лимонний сік;
  • бальзамічний оцет.

Комусь може здатися, що листя кульбаби не смачні і класти їх у салат безглуздо. Але секрет у тому, щоб зривати їх потрібно із молодих рослин, які ще не зацвіли або навіть. якщо і зацвіли з серединки. Таке листя менше гірчить. Крім того, потрібно їх правильно готувати.


Приготування салату

Для початку потрібно зібрати всю зелень, перебрати, позбутися твердих стебел. Обриваємо саме листя – і в гороху, і в редиски, і в смородини; забуваємо про коріння, стручки, ягоди.

Обробляємо кропиву: її потрібно ошпарити, а потім опустити в холодну воду. Обов’язково віджати зайву вологу. Пагони кульбаби перед різкою потрібно опустити в трохи підсолену воду на 30 хвилин. Це позбавить їх гіркоти. Але зовсім молоді листочки можна не замочувати зовсім. Спробуйте на смак, вони трохи гірчать, нагадуючи популярну сьогодні руколу.

Уся зелень нарізається у глибоку миску. Дрібне листя можна навіть не різати в салат, а залишити як є.

Заправка до салату готується з двох столових ложок олії, чайної ложки оцту, сіль за смаком. Також можна додати перцю, трішки цукру, спецій, це додасть вишуканості страві. Зверху готовий салат можна прикрасити часточками лимона, листям м’яти, а також додати будь-яку іншу свіжу зелень, що є на городі – наприклад, шпинат, базилік, кінзу.

Варіації салату

Рецепт цієї страви можна змінювати. Наприклад, в одній з його варіацій з кропивою та кульбабою поєднують подорожник і щавель, крім того, додають у салат варені яйця, корінь редиски та квіти кульбаби.

Також зелень кульбаби та кропиви добре поєднується зі свіжою морквою. Для заправки використовується та сама рослинна олія з лимонним соком.

Ще один різновид салату з додаванням огірка, петрушки з кропом і зеленої цибулі

Можна вибрати будь-який рецепт на вибір, взявши за основу кульбабу та кропиву, та експериментувати на кухні! Представлений зелений салат у будь-якій варіації дуже актуальний у травні-початку червня, коли вже можна відшукати всі зазначені рослини у себе на городі та в околицях.

Сезонна зелень у свіжому вигляді містить багаж вітамінів та корисних елементів. А приготувати ці смачні салати може кожен, причому без особливих матеріальних витрат.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати закускове масло з рибною консервою

Таке масло дає можливість і бутерброди смачні зробити, і...

Торт з печивом «Савоярді» та лимонним кремом: без випікання

Оригінальний та дуже привабливий торт з печива савоярді. Його...

Чому потрібно їсти шпинат: про користь зелені для здоров’я

Шпинат – це суперпродукт, він поєднує у собі безліч...

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...

Вишнева кола: приклади модного фарбування весни, яке точно оцінять брюнетки

Кола з присмаком вишні... Ні, ми зараз не про...

Мойва тушкована з цибулею на сковороді: швидко та смачно

Швидка та смачна страва для повсякденного меню! Мойва тушкована...