Як зробити пюре з цвітної капусти з вершками за 10 хвилин

0
Як зробити пюре з цвітної капусти з вершками за 10 хвилин
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ніжне та неймовірно смачне! На всі випадки життя! Зробити пюре з цвітної капусти не складе ніяких труднощів, і часу це займе зовсім небагато. Вершки надають страві приємного оксамитового смаку, який мало кого залишить байдужим. Для пісного варіанта їх можна замінити овочевим відваром.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 400 гр
  • Вода (Для варіння) – 1 л
  • Сіль – за смаком
  • Вершкове масло – 40 гр
  • Перець чорний мелений (на смак, а ще можна покласти будь-яку зелень)
    за смаком
  • Вершки – 60 мл

Приготування:

Підготуйте потрібні продукти. Цвітну капусту можна використовувати як свіжу, і заморожену. Вершкове масло заздалегідь дістаньте із холодильника. Вершки краще використовувати нежирні або замінити їх на молоко з низьким відсотковим вмістом жиру. Але будьте готові до того, що вершкова нотка у страві пропаде. У каструлю налийте воду і відправте на сильний вогонь.

Свіжу капусту потрібно заздалегідь вимити під проточною водою та розберіть на суцвіття. Заморожену можна одразу класти в каструлю, не розморожуючи. Додайте сіль до смаку і варіть на середньому вогні близько десяти хвилин після повторного закипання. Готовність можна перевірити за допомогою виделки: суцвіття має бути м’яким усередині.

Готову цвітну капусту відкиньте на друшляк, щоб із неї стекла вода. Після цього покладіть капусту в чашу блендера. Додайте м’яке вершкове масло.

Влийте в чашу блендера вершки для більш насиченого та ніжного смаку пюре. Для пісного пюре із цвітної капусти можна використовувати воду, в якій варилася капуста. Посоліть до смаку і додайте щіпку меленого мускатного горіха. Це надасть особливого аромату страві.

В імпульсному режимі збийте пюре до однорідності блендером. Однорідна структура в пюре з капусти така ж важлива, як і в картопляному пюре. Замість блендера можна використовувати звичайний металевий прес (товкушку) для картопляного пюре. М’які суцвіття добре розминаються і вручну. Овочеве пюре із цвітної капусти готове. Перед подачею можна полити пюре розтопленим вершковим маслом та прикрасити свіжою зеленню.

Смачного!

попередня статтяЯк випрати кросівки в машинці і не зіпсувати їх: 5 важливих порад
наступна статтяЧому ПМС стає випробуванням для одних жінок та непомітний для інших: лікарка пояснила
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я