З якою метою замочують рис на ніч: кулінарні поради

0
З якою метою замочують рис на ніч: кулінарні поради
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Замочування крупи — розповсюджена практика. Більшість навіть не замислюються, чому так роблять. Просто так колись робила мама, бабця. Це стало кулінарною звичкою. Поговоримо детальніше, який вплив має замочування на рис.

Подробиці

Найперше рідина сприяє розм’якшенню зерен. Рис стає ніжним та приємним на смак. Якщо крупа трохи нездала, стара або тверда, замочування допоможе її покращити. А ще вона приготується значно швидше.

Не тільки плюси є в замочуванні. Поговоримо про суттєвий мінус. Навіть два. При тривалому перебуванні крупи в воді можлива втрата поживних речовин. Особливо це стосується вітамінів групи B та мінералів.

Ще один суттєвий мінус полягає в розмноженні бактерій. При кімнатній температурі в воді починається активний процес їх збільшення. Термічна обробка допоможе потім побороти їх, але головне — не перетримати довше потрібного з ночі.

попередня статтяЯк виглядає скво-овал – найуніверсальніша форма нігтів, яка прямо зараз у тренді
наступна статтяПроста та доступна яєчна намазка: ідея для закуски
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я