...

Секрети смачного плову: що забувають додавати при готуванні недосвідчені господині

Підпишіться на нас:

Плов – одна з традиційних страв східної кухні. Батьківщина плову – Індія, але найпопулярнішим і класичним варіантом цієї страви прийнято вважати плов узбецький.

Подробиці

Різні варіації плову зустрічаються майже в усіх кухнях світу. Ця страва, приготовлена з рису та зірвака, завоювала серця мільйонів людей.

У кожній країні, і навіть у кожної господині, неодмінно є свій рецепт цієї чудової страви. Багато хто готує плов як із баранини, так із яловичини, навіть із куркою.

А по-третє, традиційним вважається плов з рибою. Секрети національної кухні кожного народу допомагають зробити цю страву особливою, надати неповторного смаку і аромату. Але чи легко приготувати плов, як здається на перший погляд?

Щоб приготувати цю страву правильно, потрібно знати рецепт, а щоб надати йому смаку, необхідно постаратись. Кухарі всього світу знають, що класичний плов – це не просто рис, зварений із овочами. Рис повинен бути розсипчастим та ароматним, а м’ясо м’яким та соковитим.

Секрети приготування

Насамперед, необхідно правильно підібрати посуд для приготування плову. Як правило, плов готується металевому казані з напів круглим дном. З давніх-давен плов готували на багатті.

Сьогодні у продажу є чавунні казани з товстим дном та стінками. З їхньою допомогою готувати можна і на звичайній газовій плиті. У казані плов не вариться, а повільно «нудиться».

Це одна з головних умов приготування по-справжньому королівської страви. Крім того, плов, приготовлений у казані, не пригорає, а його товсті стіни добре зберігають тепло.

Якщо у вас немає казана, його альтернативою може стати чавунна каструля.

Рис для плову. Який підійде?

Рис у плові має бути розсипчастим. Краще вибрати довгозерні сорти, такі як басматі, індика, жасмин. Довгозерний рис у процесі приготування не злипається, і плов гарантовано не перетвориться на рисову кашу. Але з круглозернистим рисом теж можна працювати. Для цього необхідно знати кілька секретів.

Перед приготуванням плову рис зазвичай запарюють у гарячій воді приблизно півгодини. Якщо немає часу, можна просто промити рис, поки вода не стане прозорою. Але ефект буде слабшим. Попередньо запарений рис ніколи не злипнеться і надасть страві неповторного смаку.

У деяких країнах використовують пшеницю, булгур, нут чи кукурудзу. Але ці варіації лише віддалено нагадують на смак традиційний плов у нашому розумінні.

Яке вибрати м’ясо?

Класичний плов готується з баранини. Але його різновиди з яловичиною, свининою чи куркою теж є. У домашніх умовах плов можна приготувати з будь-якого м’яса, але смак його, відповідно, відрізнятиметься від класичного. Кухарі радять вибирати м’ясо немолодих тварин, бо воно надає страві насиченого смаку.

М’ясо для плову ріжуть досить великими шматочками, а подрібнюють перед подачею на стіл. Так м’ясо залишається соковитим у процесі приготування.

Олія для смаження

Плов – страва жирна і калорійна. Для приготування плову (узбецького) використовувалося бавовняна олія, але зараз можна замінити її на соняшникову. Можна використовувати кунжутну або кукурудзяну. Але рафінована олія соняшника підійде найкраще. Деякі господині для приготування плову вибирають курдючний жир. А можна – і те, й інше.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я