...
ГоловнаЗдоров'яЯкі 6 способів допоможуть зробити макарони корисними для схуднення

Які 6 способів допоможуть зробити макарони корисними для схуднення

Підпишіться на нас:

Спагетті, фарфалле, черепашки, фетучіні… Всі ці сорти макаронних виробів ситні, смачні і прості в приготуванні, чи варто дивуватися, що відмовитися від них на час дієти так складно? Втім, не обов’язково їсти макарони тільки на читміл — є кілька прийомів, які дозволять перетворити їх на частину ЗОЖ.

1. Жодного білого борошна

Воно висококалорійне, не містить клітковини, блискавично засвоюється та швидко піднімає рівень цукру в крові. Тож забудь про пасту з білого борошна — шукай ту, яка зроблена з цільнозернової, або, наприклад, гороху.

2. Готуй соуси на оливковій олії

Вона містить корисні жири, які дозволяють довго зберігати почуття ситості, та антиоксиданти, які необхідні організму для боротьби із запальними процесами.

3. Відмовся від сиру

Не знаєш, чим його замінити? Лови веганський лайфхак: харчові дріжджі (це зовсім не те саме, що звичні нам пивні!) додадуть пасті сирний і злегка горіховий смак. А ще вони містять бета-глюкан, який допомагає знизити рівень холестерину, тоді як сир його підвищує.

4. Налягай на овочі

Шпинат, болгарський перець, гриби, броколі, морква, цукіні, цвітна капуста, стручкова квасоля – з пастою поєднуються практично будь-які. І у всіх повно вітамінів, клітковини та антиоксидантів – всього того, що нам необхідно для підтримки здорового метаболізму. До того ж овочі допоможуть тобі довше залишатися ситими, тим самим скоротивши денний калораж.

5. Додай до макаронів білка

Він чудово поєднується з цільнозерновою пастою, так що не бійся додати в тарілку курку чи яловичину (а якщо ти вегетаріанка – тофу чи гриби).

6. Приготуй низькокалорійний соус

Уникай свіжих вершків та вершкових соусів – замість них використовуй свіжі трави та овочі. Наприклад, обсмаж на столовій ложці оливкової олії дрібно нашатковану цибулину та один зубчик часнику, потім додай до них два середні помідори, попередньо знявши з них шкірку, і туши все разом 15 хвилин. Щоб надати соусу однорідність, збий його в блендері.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...

Чому ми відчуваємо втому після відпочинку на свіжому повітрі і як цього уникнути

Пара годин біля басейну — і вас уже хилить у сон, а якщо провести на свіжому повітрі всі...