...
ГоловнаКулінаріяТоп-3 смачні страви з яєць: впорається кожна господиня

Топ-3 смачні страви з яєць: впорається кожна господиня

Підпишіться на нас:

З яєць можна приготувати не тільки смачну яєчню на сніданок, але ще багато цікавих страв.

Щоб освоїти різні рецепти, не потрібно докладати багато зусиль та часу, адже всі вони досить прості та легкі.

Подробиці

Яєчні конвертики

З 4 яєць може вийти 4 смачні яєчні конвертики. Також знадобиться шинка та твердий сир. Їх необхідно натерти на дрібній терці, достатньо буде по 100-120 г кожного продукту.

Усі 4 яйця необхідно збити в окремій мисці. Після чого слід розігріти сковорідку та додати на неї рослинну олію. Викласти частину всієї яєчної маси і смажити млинець 1-2 хвилини.

Після цього його можна перевернути і додати частину натертого сиру та шинки. Потім потрібно згорнути “млинець” у вигляді конверта і злегка натиснути лопаткою на краї, щоб вони схопилися. Виконати цю процедуру ще 3 рази.

У результаті виходять смачні конвертики з трьох простих інгредієнтів.

Макаронна запіканка

Для приготування цієї страви знадобиться духовка. Але перед цим необхідно підготувати усі інгредієнти. Насамперед потрібно відварити макарони, ідеально підходять спагеті. У процесі варіння макарони необхідно посолити та періодично перемішувати.

Поки спагеті варяться на плиті, можна приготувати яєчну суміш. Для цього в миску потрібно збити 3 яйця, додати в них сіль, мелений перець і свіжу зелень. Наприкінці слід додати 1 столову ложку майонезу і добре все перемішати.

Після того, як макарони приготувалися, потрібно злити воду, приготувати форму для запікання, змастити краї олією і перекласти спагеті у форму. Залити їх підготовленою яєчною сумішшю. Все це поставте випікатись в духовку на 10-15 хвилин. Запіканка буде готова тоді, коли яйця покриються хрусткою скоринкою.

Сирний омлет

Для приготування трьох порцій смачного омлету з яєць та сиру необхідно підготувати 6 яєць, близько 100 г твердого сиру та 50 г вершкового масла.

Для початку слід збити 2 яйця в мисці, додати до них сіль та перець. Після цього можна нарізати сир на 9 однакових невеликих шматочків. Виходить, що в кожному конвертику буде рівно 3 шматочки сиру.

Після цього збиті яйця потрібно влити на розігріту сковорідку з олією, трохи зменшити вогонь і чекати 2 хвилини, поки низ «млинця» прогріється. Потім слід викласти на яйця три скибочки сиру і на них 1/3 частину вершкового масла.

Підвернути «млинець» по краях так, щоб вийшов конвертик і смажити з іншого боку. Повторити те саме і з іншими трьома омлетами.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...