...
ГоловнаЗдоров'яПростий спосіб виглядати молодшою: пробудження протягом цих двох годин уповільнить старіння

Простий спосіб виглядати молодшою: пробудження протягом цих двох годин уповільнить старіння

Підпишіться на нас:

Дорога косметика, салонні процедури, пластична хірургія – зараз існує безліч способів інвестувати гроші у свою молодість. Однак є одна проста річ, яка не коштує не копійки, але допоможе тобі виглядати так, що всі дивуватимуться цифрою в паспорті.

Почнемо з головного: вікові зміни пов’язані з різними факторами. Спадковість, раціон, фізична активність, догляд за шкірою та волоссям – все це впливатиме на твою зовнішність. Є ще одна важлива умова — це кількість і якість сну.

Як пояснює лікар загальної практики та лікар естетичної медицини Кумкум Місра, правильний сон може бути засобом боротьби зі старінням. І, на думку Кумкум, найкраще прокидатися між п’ятою та сьомою ранку, і ось чому.

Чим зайнятий мозок уві сні

Усі люди різні, проте більшості дорослих віком від 19 до 94 років, пояснює лікар, треба спати від шостої до восьмої години добу. Є щасливчики, які добре почуваються, хоча сплять менше шести годин, проте вони — виняток із правил, так що не намагайся наслідувати їхній приклад!

Під час сну мозок проводить свого роду інвентаризацію, перевіряючи та коригуючи роботу органів: уночі особливо активні відновлювальні системи організму. Зокрема, виробляється гормон росту, який також називають гормоном молодості – він контролює оновлення клітин та допомагає будувати сполучну тканину.

Як пояснює Кумкум, підйоми в той самий час — суттєва складова якісного сну. Лікар радить встановлювати будильник на час між п’ятою та сьомою ранку і лягати спати між 21:00 та 23:00: за її словами, такий графік буде найкращим для відновлення організму.

Ще одна важлива деталь

Є ще один нюанс, про який не можна забувати: ніколи не лежи в ліжку просто так, інакше ти ризикуєш заробити безсоння. Мозок повинен звикнути до того, що ліжко – це місце тільки для сексу та сну, інакше якість останнього може погіршитися: він стане надто поверховим.

Не заснула протягом 15 хвилин? Встань, займися чимось і повертайся в ліжко тільки після того, як відчуєш, що очі вже злипаються. Можливо, цієї ночі ти спатимеш менше, ніж треба, але це виправдає себе вивченою «сірими клітинами» асоціацією «ліжко = сон»

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...