...
ГоловнаКулінаріяЯк приготувати рис для домашніх суші: кулінарні секрети

Як приготувати рис для домашніх суші: кулінарні секрети

Підпишіться на нас:

Для суші рис готують за визначеною технологію. Це не просто рисова каша, яку можна зварити за стандартним рецептом. Якщо ви збираєтесь готувати суші, тоді скористайтеся цим рецептом.

Інгредієнти

Для приготування потрібні такі продукти:

  • рис — 200 г;
  • вода — 200 мл;
  • рисовий оцет — 5 ч.л.;
  • цукор — 5 ч.л.;
  • сіль — 1 ч.л.

Як приготувати

Рис висипте в миску та залийте холодною водою. Промийте його та повторіть процедуру ще 4-5 разів. Вода повинна стати прозорою. Таким чином ми вимиваємо зайвий крохмаль.

Потім рис потрібно відкинути на друшляк та залишити на 10 хвилин, щоб позбутися вологи. Потім вже перемістіть рис в каструлю та залийте водою. Доведіть до кипіння та закрийте кришкою. Варіть 15 хвилин. Тоді виключіть, але не відкривайте кришку ще 10 хвилин.

Тепер переходимо до заправки. Змішайте разом оцет, цукор, сіль. Поставте на маленький вогонь. Помішайте, щоб все розчинилося. Зніміть з плити, бо заправка не повинна кипіти.

Вам потрібна дерев’яна миска. Протріть її вологим рушником, щоб рис не прилипав. Викладіть його в неї. Заправте рис. Перемішуйте обережно, щоб не пошкодити його. Накрийте миску вологим рушником до моменту повного охолодження.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...