Що потрібно чистити щодня та щотижня, щоб квартира не перетворилася на скупчення бруду

0
Що потрібно чистити щодня та щотижня, щоб квартира не перетворилася на скупчення бруду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато господинь не люблять сам процес прибирання в будинку, вважаючи його нудним заняттям. Однак без прибирання ніяк не обійтися, інакше житло може перетворитися на розсадник пилу та бруду. Деякі поверхні та речі в будинку чистяться щодня, інші – раз на тиждень.

Як правильно прибиратися

У кожній квартирі є предмети, які потрібно мити з різною регулярністю.

Кілька разів на тиждень ґрунтовно чиститься раковина на кухні, на поверхні якої осідають бактерії. Її поверхня обробляється за допомогою спеціального миючого засобу.

Туалет і сантехніка у ванній кімнаті один раз на тиждень протираються дезінфікуючими серветками, або ганчіркою, змоченою в антисептиці.

Вимикачі та апарат домофону не рідше одного разу на тиждень протираються серветкою, змоченою у мильній воді.

Раз на тиждень чистяться дзеркала, домашня техніка та пульт, килими, меблі, змінюється постільна білизна, банні та кухонні рушники.

Щодня миються столові приладдя, посуд. Щодня протирається душова кабіна та плитка. У таких місцях постійно тепло та підвищена вологість, що сприяє появі цвілі.

На поверхні телефону “збираються” бактерії, які нікуди не зникають. Тому таку поверхню потрібно постійно протирати вологими серветками.

Бактерії у великій кількості накопичуються і на дверних ручках, а потім переносяться по дому. Ручки протираються вологою серветкою щодня та мильним розчином щотижня.

попередня статтяЧим відрізняються білі курячі яйця від коричневих і які краще купувати
наступна статтяЯк в домашніх умовах надати волоссю об’єму за допомогою фена
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я