9 важливих речей про волосся, про які “мовчать” перукарі

0
9 важливих речей про волосся, про які
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Розповідаємо про моменти, які краще контролювати при поході до стиліста по волоссю – поки не переконаєтесь, що повністю довіряєте майстру. Всі ми знаємо, що краще довіряти своє волосся професіоналам. Ось тільки не завжди виходимо із салону щасливими. Індустрія краси переповнена різними послугами, і хочеться спробувати все, особливо у кріслі перукаря. Змінити зачіску та колір волосся – найпростіше, щоб відчути себе оновленою. Але позитивний настрій залишиться тільки в тому випадку, якщо ви знатимете деякі секрети «приборкувачів волосся». Кілька перукарів-стилістів розповіли, на що варто звернути особливу увагу під час походу в салон краси.

Філірувальні ножиці підходять не всім

Дуже часто перукарі питають, філювати волосся чи ні. Позитивну відповідь давайте тільки в тому випадку, якщо вас вже стригли цими ножицями раніше і вам після цього було зручно укладати волосся.

Справа в тому, що не кожному типу волосся підходить така стрижка. Наприклад, цими ножицями не можна проріджувати тонке, рідке, шорстке волосся (переважно світлих відтінків) і сильно кучеряві локони. Це може призвести до неприємних наслідків — волосся може стати кудлатим і пухнастим. Деякі експерти взагалі вважають, що філіровка створена для лінивих або недосвідчених майстрів, які роблять це без потреби і приховують таким чином свої помилки.

Вам не потрібно кератинове відновлення та полірування волосся

Перукар і колорист Олеся Ліханова радить відмовитись від кератинового відновлення волосся.

— Після процедури на вигляд волосся стає блискучим, гладким і щільним, якби не одне «але». Склад для кератинового відновлення руйнує структуру волосся, а зверху закриває його плівкою. Виходить, що блискуче волосся всередині має місиво. Ефект недовговічний, і після цього волосся не можна, наприклад, знебарвити або відновити його структуру, вважає Олеся.

Після кератинового випрямлення волосся блищить за рахунок того, що його лакують сильно нагрітими силіконами, і це всього лише красива «обгортка». Також деякі фахівці порушують питання про шкоду формальдегіду, що виділяється під час процедури.

На думку перукаря-колориста та власниці Hair studio Марини Лапкіної, найбезглуздіші і навіть шкідливі салонні процедури – це також кератин та ботокс для волосся. Спочатку волосся виглядає гладким і блискучим, але при вимиванні стає сухим і ламким.

— Ще одна негативна історія — полірування волосся, яке обіцяє, що зникнуть всі кінчики, що січуться. Насправді процедура цього не забезпечує вам зрізають багато того, що не потрібно зрізати. Тому від послуги полірування теж краще відмовитись, — пояснює Марина.

Часта стрижка – не панацея для швидкого зростання волосся

Існує думка, що якщо підрівнюєш волосся раз на півтора місяці, воно росте швидше. Але волосся — це не рослина, яку прищипують кінчики вона дає нові паростки. І ножиці у цьому разі не грають роль розумного садівника.

— Все, що вам потрібно, це підтримувати волосся у здоровому стані, доглядати кінчики і підрізати волосся кілька разів на рік. Повірте, цього достатньо, – вважає зірковий стиліст Жюстін Маржан.

Немає неслухняного волосся, є невдалий догляд та стрижка

Якщо ранковий стайлінг зайняв багато часу і результат укладання перестав задовольняти, вам потрібно змінити майстра. Шукайте професіонала, який підбере стрижку, яка підходить саме вам. Майстер повинен звернути увагу на структуру та напрямок росту волосся, їх жорсткість, форму голови, овал та риси обличчя.

Краще недостригти, ніж перестригти

Розглянемо випадок, коли клієнтка приходить до майстра і замовляє певну довжину волосся, наприклад, не вище від мочки вуха. Майстер починає знімати довжину з мокрого волосся і робить рівно по вухо. Але після сушіння феном волосся піднімається і стає коротшим, ніж задумано. Слідкуйте за тим, щоб майстер не захопився, зістригаючи волосся. Особливо це небезпечно, коли справа стосується чубчика, тут важливий кожен міліметр. На мокрому волоссі має бути запас довжини.

Не варто робити фарбування та стригти кінчики перед поїздкою на море

— Перед морем я раджу зволожуючий догляд, можна зробити очищення, детокс і зволоження, добре наситити волосся, щоб воно не пересохло. З собою у відпустку взяти термозахист і всі зволожуючі засоби, а робити фарбування краще після моря, тому що на сонці волосся вигоряє і весь результат може вигоріти або змитися, — вважає стиліст з волосся Дарія Гріненко-Гофман.

Якщо випадає волосся, потрібно йти не до перукаря, а до трихолога

Причину ламкості, випадання та перетину волосся потрібно шукати насамперед усередині організму. Дерматолог-трихолог вам допоможе. Без аналізів крові та рівня гормонів неможливо зрозуміти, від чого походять несприятливі зміни. Три дорогі ампули від майстра перукарень точно не зможуть вирішити проблему вашого здоров’я.

Перукар не повинен перетворюватися на менеджера з продажу

У багатьох салонах прийнято нараховувати бонуси за продаж косметики, додаткових послуг та процедур. Якщо ви прийшли з певною метою – підстригтися, зробити укладання або пофарбувати волосся, не ведіться на рекламні хитрощі. Придбайте банку чудодійного бальзаму наступного разу, коли прочитаєте та проконсультуєтеся у професіонала про його «лікувальний» ефект. Зверніть увагу на те, як поводиться майстер, він не повинен перетворюватися на активного менеджера з продажу.

Перетворення з брюнетки на блондинку займе не один місяць

Іноді хочеться змінити життя, а для цього насамперед кардинально поміняти колір волосся. Перш ніж затіяти грандіозні зміни, потрібно знати, що справа ця не швидка. Наприклад, щоб з брюнетки перетворитись на блондинку, знадобиться кілька сеансів. Щадний спосіб поступового освітлення волосся передбачає кілька походів до майстра, і не частіше, ніж раз на три тижні. Тобто на перетворення потрібно не один місяць. Якщо вам запропонували зробити все за раз, знайдіть іншого майстра.

попередня статтяЕксперти розповіли, чим загрожує велика різниця у віці
наступна статтяЯк використовувати яєчну шкаралупу вдома та в саду
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я