5 рецептів низькокалорійних десертів

Підпишись на нас:

В погоні за ідеальним тілом ми нерідко позбавляємо себе улюблених продуктів, боячись набрати через них вагу. До них насамперед відносяться всілякі кондитерські вироби та солодощі. Але дієта не привід зовсім позбавляти себе улюблених десертів можна просто вибрати корисні альтернативи. Зібрали 5 рецептів низькокалорійних десертів, які можна їсти без шкоди для фігури.

Вівсяне печиво без борошна

Саме по собі вівсяне печиво є одним із найкорисніших десертів. Воно містить велику кількість складних вуглеводів, які надовго насичують організм та видаляють голод. Крім того, вони містять вітаміни групи B та інші мінерали та мікроелементи. Для приготування вівсяного печива без борошна вам знадобляться 4 банани, 2 склянки вівсяних пластівців, жменя ваших улюблених горіхів та мед. Подрібніть банани, змішайте їх з рештою інгредієнтів і відправте випікатися в духовку при 180 градусах до золотистої скоринки.

Чіа пудинг

Насіння чіа завоювало любов усіх, хто стежить за своєю фігурою та харчуванням. Це суперфуд, який містить величезну кількість корисних вітамінів, мінералів та мікроелементів, необхідних для здорової роботи всього організму. Змішайте насіння чіа з кокосовим молоком і залиште їх у холодильнику на ніч. Вранці додайте до того, що вийшло, пюре з ягід чи фруктів, подрібнених у блендері.

Кульки з кокосом та фініками

Веганський рецепт, в якому немає доданого цукру та продуктів тваринного походження, проте цукерки досить калорійні, і їсти їх потрібно в розумній кількості. Замочіть у воді кілька годин фініки, попередньо очистивши їх від кісточки. Покладіть їх у блендер і додайте кокосову стружку, корицю, насіння чиа, а також видавіть апельсиновий сік. Змішайте все в блендері, сформуйте акуратні кульки руками і відправте їх в холодильник до застигання. Якщо хочете, після цього охолоджені кульки можна занурити у розтоплений на водяній бані шоколад – тоді вийдуть справжні цукерки.

Чізкейк

Чизкейк, в порівнянні з іншими звичними десертами, менш калорійний, але все-таки не зовсім дієтичний. Він буде ще кориснішим, якщо робити його самому, додаючи менше цукру та контролюючи якість усіх інгредієнтів. Рецептів в інтернеті можна знайти безліч – як варіантів без випічки або веганських, так і класичних.

Кекс у кружці

Відмінний варіант простого низькокалорійного десерту, який можна швидко приготувати. Змішайте в кухлі 5 столових ложок вівсяних пластівців, одне яйце, столову ложку какао-порошку, 50 мл молока та ложку меду. Відправте кухоль у мікрохвильову піч на 5 хвилин – і смачний десерт готовий.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Надя Дорофеєва розповіла про важкі часи та хейт через особисті стосунки з Кацуріним

В інтерв'ю для журналу Cosmopolitan українська співачка Надя Дорофеєва...

Ідея для вечері: як запекти курча з цілими грибами

Запечені страви одночасно смачні та значно корисніші, ніж смажені....

Марк Цукерберг розповів, що подарувала йому дружина на 40-річчя

14 травня виповнилося 40 років засновнику соціальної мережі Facebook...

Універсальний та бюджетний освіжувач повітря з двох компонентів

Хімічні освіжувачі повітря з балончиків зовсім не вражають. Вони...

Найпопулярніший набір інгредієнтів для апетитної шаурми та соусу

Шаурму приготувати в домашніх умовах дуже просто. Не треба...

Названо квітковий чай, що покращує стан шкіри, зміцнює кістки та знижує рівень холестерину в крові

Лікарі повідомили, що чай з червоної конюшини корисний для...