...
ГоловнаЗдоров'я3 сигнали тіла, які говорять про слабкість м'язів тазового дна

3 сигнали тіла, які говорять про слабкість м’язів тазового дна

Підпишіться на нас:

Слабкість м’язів тазового дна тягне за собою чимало проблем, які можуть стосуватися і загального самопочуття, якості інтимного життя, і естетики тіла. Нерідко на наявність особливості можуть зазначити неочевидні симптоми, із якими періодично стикаються багато жінок.

Ми звикли діагностувати слабкість м’язів тазового дна, спираючись на характеристики інтимного життя, а також на можливі проблеми з походом в туалет «по-маленькому»: наприклад, коли сечовипускання відбувається занадто часто або коли стикаєшся з підтіканнями під час чхання та фізичних навантажень.

Насправді про проблеми в зоні тазового дна можуть свідчити дуже багато ознак – починаючи від випирання низу живота до наявності кісточки на стопі.

І все ж таки не менш часто перший пункт може бути пов’язаний із зайвою вагою, а другий — свідчити про любов до високих підборів, а вже потім про все інше. Саме тому яскравішими симптомами слабкості тазового дна експерти називають проблеми зі шлунково-кишковим трактом: а саме схильність до запорів, часте здуття живота та наявність геморою.

Справа в тому, що ці 3 симптоми впливають на внутрішньочеревний тиск, внаслідок чого відбувається перерозподіл навантаження на м’язи тазового дна.

Особливо небезпечною ознакою є часті запори. По-перше, саме через них згодом розвивається геморой. А по-друге, проблеми з дефекацією розтягують м’язи тазового дна, що також впливає на їхній тонус і призводить до розвитку «синдрому великої піхви».

Зміцнення тазового дна – це комплексний процес, в якому одними вправами Кегеля не обійтися. Виходить, що на інтимне здоров’я впливає і загальний рівень активності, і наявність шкідливих звичок і навіть харчова поведінка. Вагома причина, щоб задуматися про зміни в способі життя, чи не так?

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...