...
ГоловнаЛайфстайлЯк треба зберігати квасолю, щоб не завелися шкідники

Як треба зберігати квасолю, щоб не завелися шкідники

Підпишіться на нас:

Навіть якщо ви є поціновувачем м’ясного борщу, неприємно, коли знаходите жучків або черв’ячків у квасолі. З новим врожаєм квасолі, настає питання про те, як її зберегти протягом осені і зими до весни. Правильний спосіб збереження дозволить вам насолоджуватися квасолею в різних стравах не лише впродовж наступного сезону, але й протягом декількох років.

Подробиці

Є чимало способів, що допоможуть зберегти квасолю. Про всі писати не будемо, а от перевіреними поділимося.

1. Якщо є місце в морозильній камері, де ми вже писали можна зберігати і ягоди, і фрукти, й овочі, то відправте на зимівлю й квасолю. Навіть молоду можна заморожувати, а зрілу-суху — тим більш.

2. У скляній банці, яку щільно треба закрити кришкою, додавши 1 головку часнику. Проте краще розділити на зубки. На смак квасолі це не вплине, а от шкідників відлякає від затії зіпсувати бобові.

3. Ідеально висушену квасолю можна зберігати у пластикових пляшках. На дно покласти 1 зубчик часнику та 1 лавровий листок. Проте обов’язково квасоля має бути сухою, щоб не запріла і не зацвіла. Бо буде інша проблема, крім молі й жучків.

4. Якщо плануєте зберігати у підвалі чи на горищі, то краще це робити у стеблах. Але перекладіть стеблами кропу сухого. Щоб гризуни не зіпсували план якісного зберігання, не забувайте про боротьбу з ними теж.

5. Квасолю перед зберіганням варто прогріти в духовці, але не запекти, а саме прогріти. Це допоможе позбутися потенційних шкідників на стадії личинок. Прогріту квасолю остудити та пересипати в банки чи лотки, які будуть зберігатися у холодильнику.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...