Гарбуз смажений на сковороді дуже просто та швидко

0
Гарбуз смажений на сковороді дуже просто та швидко
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Яскрава, пряна, запашна. Без зайвого клопоту та проблем! Гарбуз смажений на сковороді – це чудова закуска, яка буде доречна на будь-якому столі. Готується вона легко і дуже просто, до того ж це непоганий спосіб зробити трапезу різноманітнішою, кориснішою та смачнішою!

Інгредієнти:

  • Гарбуз – 500 гр
  • Рослинна олія 5 стол.
  • Сіль за смаком
  • Чебрець, чебрець за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

Гарбуз вибирайте того сорту, якому ви віддаєте перевагу. Якщо гарбуз великий, то для зручності розріжте його гострим ножем на великі шматки. З кожного шматочка зріжте акуратно жорстку шкірку, а також м’яку волокнисту частину серцевини, так щоб залишилася однорідна щільна гарбузова м’якоть.

Кожен шматок гарбуза наріжте пластинками приблизно 4-5 мм завтовшки. Форма може бути будь-якою. Розмір – не дуже великий, але й не дуже маленький.

На сковорідці розігрійте олію. У масло покладіть чебрець і чорний мелений перець, якщо прянощі зашиплять, значить масло добре розігріте. Акуратно викладіть скибочки гарбуза на сковороду і обсмажуйте на середньому вогні з обох боків до м’якості гарбуза та легкого апетитного підрум’янювання.

Готові скибочки гарбуза викладайте на тарілку, застелену паперовими серветками або рушниками, щоб  забрати надлишки олії. Кожну порцію смаженого гарбуза трохи присолюйте, бажано для цього використовувати дрібну сіль. Гарбуз смажений на сковороді готовий!

Подавати його можна як у гарячому, так і охолодженому вигляді. На свій смак можете доповнити гарбуз подрібненою свіжою зеленню.

Гарбуз смажений на сковороді це страва, яка може стати гарною базою, основою для різних яскравих соусів (сирних, томатних,..). До гарбуза, приготовленого таким чином, можна подати навіть звичайну сметану (натуральну, свіжу) або густий несолодкий йогурт.

Така закуска має відносно нейтральний смак, тому її доречно буде подати не як самостійну страву, а як невеликий додаток до трапези.

Чебрець чудово доповнює гарбуз, тому його присутність в цьому рецепті обов’язкова.

попередня статтяДля чого підживлювати малину в жовтні
наступна статтяЯк зберегти капусту до наступного врожаю: перевірений спосіб
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я