6 продуктів, здатних замінити каву

Підпишись на нас:

Відчуваєш, що твоя енергія закінчується? Відмовся від кави на користь набагато здоровіших альтернатив!

Гаразд, давай подивимося правді в обличчя: навряд чи хтось перестане пити каву тільки тому, що замість неї можна вибрати щось корисне. Однак є одне «але» — з кожною новою порцією кофеїну віддача від нього дедалі меншає. Як же стати бадьорішим без нього? Ось кілька продуктів, які можуть допомогти!

Вода

Так-так, ти напевно вже тисячу разів чула, як корисна для нашого організму вода. Але чи знаєш ти, що зневоднення дуже часто виглядає як занепад сил? Якщо швидко видихаєшся, пий більше води — можливо цього буде достатньо, щоб залишатися бадьорою весь день.

Листові овочі

Листова зелень – салат, шпинат, базилік, меліса, щавель, кріп, кінза, зелена цибуля та майже всі різновиди капусти – містить залізо та магній, які впливають на наш рівень енергії. Як пояснює спеціалістка з комплексного харчування Тейлор Осбалдістон, недолік цих речовин може призводити до постійної втоми, так що спробуй їсти салати щодня, і, можливо, незабаром кава тобі більше не знадобиться.

Насіння чіа

Насіння чіа містить поживні речовини, антиоксиданти та омега-3-ненасичені жирні кислоти (їх у чіа більше, ніж у лососі). Завдяки цьому, пояснює експерт зі здорового харчування та фітнесу Жанетт Кімзал, насіння здатне викликати приплив сил, тож спробуй робити з них десерти — воно буде не тільки смачним, а й корисним.

Сире какао

За словами фітнес-тренера Кайлін Терхун, какао може стати чудовою альтернативою чашки кави, адже вона містить фенілетиламін, який підвищує рівень енергії у деяких людей. Так що додай пару ложок порошку в смузі і подивися, як він на тебе подіє!

Женьшень

Як показало рандомізоване подвійне сліпе плацебо-контрольоване дослідження 2013 року, всього два грами женьшеню звичайного (panax ginseng) на день здатні допомогти людям з ідіопатичною хронічною втомою, підвищуючи їхню активність та покращуючи здатність концентруватися.

М’ята

М’яту не треба їсти – тобі знадобиться аромалампа і трохи ефірної олії цієї рослини. За даними американського Національного фонду сну (NSF), така аромотерапія може зробити тебе бадьорішою і покращити пам’ять. Хочеш підвищити працездатність? Тоді використовуй олію не тільки м’яти, а й шавлії.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Акторка Христина Федорак виходить заміж: дата весілля вже призначена

Українська акторка Христина Федорак, яка  зіграла роль бухгалтерки у...

Як приготувати швидкий та пухкий шоколадний пиріг на молоці

Можна говорити багато про випічку, але в пріоритеті завжди...

Шанувальники Міки Ньютон дізналися, що вона насправді не білявка: артистка показала фото

Міка Ньютон в образі білявки з коротким волоссям досить...

Як приготувати салат з яловичини та овочів: «секрет» в гарячій заправці

Салат з яловичиною дуже поживний та смачний. Він може...

Чому потрібно їсти ківі: яка користь фрукта для здоров’я

Ківі - корисний екзотичний фрукт, який майже не має...

Мариновані огірки з гірчицею та куркумою: закуска за 8 годин

Мариновані огірки відмінно доповнюють різні страви. Вони такі хрусткі...

10 продуктів, у яких білка більше, ніж у яйцях

Незважаючи на те, що яєчний білок практично універсальний -...