...
ГоловнаЛайфстайлЯк правильно вкрити півонії на зиму: перевірений спосіб

Як правильно вкрити півонії на зиму: перевірений спосіб

Підпишіться на нас:

Трав’янисті півонії, на відміну деревоподібних, вкривати на зиму необов’язково. У помірному кліматі рослини добре перенесуть зиму, якщо добре замульчувати грунт.

Подробиці

Багато квітникарів використовують тирсу або торф. Проблема в тому, що ці компоненти підвищують кислотність ґрунту. Для півонії створюються несприятливі умови, зростає можливість розвитку сірої гнилі.

Деякі садівники замість торфу та тирси використовують ялинові гілки. Восени, коли зелена частина півонії зрізана, їх прикопують тонким шаром землі та вкривають лапником (гілками хвойних дерев).

Необов’язково зрубувати гілки з дерев, що ростуть, адже це і штраф, і шкода природі. Лапник можна взяти у великих садівництвах, зрізати зі спиляних дерев, зібрати гілки, що обпали, в лісі під час походу за грибами або ягодами.

Мульчування лапником захищає півонії не лише взимку, а й навесні. Особливо це актуально, коли сходить сніг, але ризик зворотного холоду ще великий.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...