...

Експерти назвали корисні властивості вівсянки, про які ми могли не знати

Підпишіться на нас:

Вживання вівсянки пов’язане з безліччю плюсів для здоров’я, але це може давати небажані побічні ефекти.

Подробиці

Коли мова заходить про користь вівсянки, важливо розуміти: чим менше овес піддавався обробці, тим краще – у перемелених пластівцях, які не вимагають варіння, практично немає потрібних організму речовин. У свою чергу, вівсянка довгого приготування містить вуглеводи та клітковину, багато вітамінів та мінералів, включаючи залізо, кальцій та магній, а також пристойну кількість білка.

Перераховуючи властивості вівсянки, медики назвали ефекти, які ви могли не знати:

  • Може спричинити здуття живота. Цілісні зерна містять багато клітковини, глюкози та крохмалю. Споживані бактеріями ШКТ або товстої кишки, вони стимулюють газоутворення та здуття живота. Щоб уникнути цього побічного ефекту, потрібно розпочинати вживання цільнозернової вівсянки або геркулеса з невеликої кількості та поступово з часом збільшувати порцію.
  • Може спричинити збільшення ваги. Багато людей вважають за краще їсти вівсянку у супроводі додаткових компонентів, що містять цукор, вуглеводи, жир. Регулярні великі порції такої їжі цілком здатні забезпечувати вам збільшення у вазі.
  • Допомагає знизити рівень холестерину. Вживання вівса сприяє підвищенню рівня «хорошого» холестерину ЛПВЩ, що діє як чистильник кровоносних судин. Цей тип холестерину поєднується з «поганим» (ЛПНЩ) і виводиться з ним з організму природним чином. Завдяки здатності знижувати рівень «поганого» холестерину, вівсянка покращує стан серця.
  • Допомагає при запорі. Значний вміст клітковини у вівсянці сприяє здоров’ю шлунково-кишкового тракту, зокрема регулярному випорожненню кишечника. Але лікарі наголошують: вживаючи продукти з клітковиною, важливо пити достатньо води.
  • Покращує контроль рівня цукру на крові. Насичена розчинною клітковиною вівсянка має властивість уповільнювати швидкість, з якої вуглеводи з їжі потрапляють у кровообіг – це перешкоджає коливанням рівня цукру в крові, роблячи його стабільнішим протягом дня.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я