Як надовго зберегти врожай яблук у квартирі: про це має знати кожен

0
Як і чим підживити яблуні в серпні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вже більшість дачників насолоджується першим урожаєм ранніх сортів яблук. Зовсім скоро настане час збору пізніх яблук, які потрібно буде розміщувати на тривале зберігання.

Вирощений урожай потрібно вміти зберегти або хоча б встигнути переробити, перш ніж фрукти чи овочі зіпсуються.

Подробиці

Городяни не можуть собі дозволити обладнати розкішний льох, якщо немає гаража. Тут виручити може лише балкон або комора.

Спробуємо розібратися, що заважає зберегти яблука на тривалий термін.

Що не люблять яблука

По-перше, яблука, як і інші продукти харчування, не дуже добре переносять перепади температури. Тому, якщо ящик з урожаєм стоїть у коморі, то не має сенсу нести його на балкон або квартиру, а потім назад. Від цього фрукти зіпсуються швидше.

По-друге, зберігати фрукти потрібно з плодоніжками, і це стосується не лише яблук. У цьому випадку вони довго лежатимуть навіть в умовах кімнатної температури.

По-третє, потрібно грамотно вибирати сусідів за площею зберігання. Зокрема, поряд з яблуками не варто зберігати картоплю та моркву – фрукти згниють швидше, ніж потрібно.

По-четверте, крім обов’язкового дотримання умов зберігання бажано обробити плоди в спеціальному розчині. Для цього яблука можна вмочити в 5% розчин саліцилової кислоти або 2% розчин хлористого калію. Обидва засоби можна придбати в аптеці.

Але при цьому варто пам’ятати, що яблука на тривале зберігання необхідно знімати з дерева в рукавичках, інакше можна пошкодити захисний природний шар, без якого термін зберігання плодів скорочується.

попередня статтяНе виходять млинці на електроплиті: господині поділилися секретом
наступна статтяЯкі продукти додають у фарш для котлет, щоб покращити смак, а вони його псують
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я