...
ГоловнаЗдоров'яЦей компонент жуйки допомагає відновити зубну емаль, завжди шукай його у складі

Цей компонент жуйки допомагає відновити зубну емаль, завжди шукай його у складі

Підпишіться на нас:

Освіжати дихання можна – і треба! – з розумом. Не бери в магазині будь-яку жувальну гумку. Краще вивчи упаковки та візьми товар, у якому є цей корисний компонент.

Хочеться освіжити дихання? А може, ти просто звикла жувати жувальну гумку чи ласувати карамельками, щоб заспокоїти нерви чи відволіктися? Від карамелі та льодяників краще відразу відмовитися – заради захисту зубів від карієсу та збереження фігури. А ось жувальна гумка навіть стоматологами дозволена!

При цьому важливо робити ставку на вибір правильної жувальної гумки. Орієнтуватися потрібно не на марку, ціну чи смак, а на склад жуйки. Якщо у складі є ксиліт, ти зміцниш емаль.

Як це працює? Ксіліт підвищує вміст бікарбонатів – іонів кальцію та фосфору – у слині, одночасно зменшуючи кислотність у порожнині рота. За рахунок вироблення похідних кальцію та фосфору в лужному середовищі відбувається ремінералізація емалі. Ось таке комбо!

Головне – не жуй жуйку довше 10 хвилин, щоб не перенавантажувати щелепу. А ще використовуй її тільки після їжі, адже активний процес жування сприяє виробленню шлункового соку. Нам не потрібно провокувати шлунок та апетит: умовних 5-10 хвилин цілком вистачить на виділення кількості слини, достатньої для обмивання зубів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...