6 кімнатних рослин, які треба викинути, якщо в будинку є маленька дитина

0
6 кімнатних рослин, які треба викинути, якщо в будинку є маленька дитина
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Квіти очищують повітря у квартирі та прикрашають інтер’єр. Але деяких з них варто позбутися, якщо в будинку є маленька дитина.

Які ж кімнатні рослини можуть завдати шкоди дітям та домашнім вихованцям?

Спатіфілум

У народі його називають «жіноче щастя», «квітка кохання» або «жіноча квітка». З ним пов’язано багато прикмет: наприклад, вважається, що якщо подарувати спатифілум дівчині, то коли рослина зацвіте, вона зустріне свою другу половинку. Але для дітей та домашніх тварин «жіноче щастя» небезпечне: у його листі містяться кристали оксалату кальцію — органічної сполуки, яка при вживанні нагромаджується і формує каміння в нирках.

Сингоніум

Його листя схоже на серця – мабуть, тому і з’явилася прикмета, згідно з якою в будинку, де є сингоніум, подружжя рідше свариться і ніколи не зраджує один одному. Але як і спатифілум, сингоніум є джерелом оксалату кальцію, який при поїданні вкрай небезпечний для здоров’я.

Тещин язик

Сансів’єра або тещин язик, вважається квіткою, разом з якою до хати приходить удача. Ось тільки з погляду ботаніків рослина може стати лише джерелом неприємностей: у його соку містяться сапоніни, які, потрапивши у шлунок, можуть спричинити нудоту чи блювоту.

Олеандр

Олеандр – це чагарник, але його часто тримають вдома через красу. Цвіте олеандр все літо і частину і має при цьому чудовий аромат. Ця рослина виглядає крихкою і витонченою, ось тільки має характер справжнього маніяка. Доросла людина може померти, з’ївши лише один лист олеандра, у кращому випадку все обійдеться «побочками» — коліками, діареєю, нудотою та блюванням.

Каладіум

За красу каладіум називають «ангельськими крилами». Ось тільки характер цієї рослини зовсім не такий милий: всі його частини отруйні. Сік каладіуму може обпалити слизові або викликати набряк та подальшу задуху.

попередня статтяПростий рецепт смажених кабачків із зеленню
наступна статтяГороховий суп з копченою куркою нашвидкуруч
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я