...
ГоловнаЛайфстайлЯк позбутися гіркоти в огірках при вирощуванні

Як позбутися гіркоти в огірках при вирощуванні

Підпишіться на нас:

Більшість дачників впевнені, що смак огірків залежить від умов вирощування. Справа в тому, що в  момент росту коренева система може накопичувати стрес від зміни погодних умов, малої кількості добрив, шкідників. Саме через це вивільняється речовина кукурбитацин. В результаті огірки стають гіркими.

Як покращити ситуацію

В першу чергу треба захистити культуру від різких перепадів температури. При потребі використовуйте захисні матераіли від спеки та холоду.

Зверніть увагу на поливи. Якщо посуха, збільшіть кількість води. Поливати огірки треба теплою водою рано вранці та ввечері.

Якщо в процесі підживлення було внесено забагато азотних добрив, тоді це також негативно вплине на смак. Тож контролюйте кількість добрив та їх склад.

Ці прості рекомендації допоможуть знайти причину гіркого смаку та позбутися його. Нехай ваші плоди будуть найсмачнішими.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...