5 продуктів, якими можна заїдати стрес

Підпишись на нас:

Ти знову через щось переживаєш, і рука інтуїтивно тягнеться до чіпсів чи шоколадки? Такі перекушування не допомагають підтримувати нервову систему — і тим більше не мають позитивного впливу на фігуру. Замість них краще завари чашку трав’яного чаю – і з’їж ці корисні продукти з антистрес-ефектом.

Багато хто звикли боротися з тривогою та смутком за допомогою незапланованих перекусів. Зазвичай їх вміст рясніє цукром і сіллю, негативно впливає на травлення і підвищує вироблення гормону стресу кортизолу. Годину-другу після такого чітмілла ми відчуваємо умиротворення: а потім знову починаємо корити себе за порожні калорії та шкідливі жири, від яких страждає і самопочуття, і тіло.

Дієтологи не радять боротися зі стресом за допомогою їжі – адже це прямий шлях до розладу харчової поведінки. Втім, нічого не їсти під час переживань — також неправильно. Саме тому за гострого бажання поїсти краще робити ставку на ці продукти з «антистрес»-ефектом.

Чорниця

Всі ягоди багаті на флавоноїдні антиоксиданти, і чорниця — особливо. Ці речовини мають потужний протизапальний ефект на організм і мають нейропротекторну дію, захищаючи нервові клітини від руйнувань.

Зелень

Петрушка, кріп, салати та листові овочі багаті на антиоксиданти і допомагають захистити організм від окислювального стресу, який провокує запалення, набряки та інші неприємні побічні явища.

Горіхи та насіння

Горіхи багаті на корисні жири, без яких не обійтися. Також у них міститься цинк, мідь, марганець та магній – усі ці речовини мають вплив на нервову систему та допомагають боротися зі втомою та тривожністю.

Яйця

Яйця – незамінний продукт у будь-якій незрозумілій ситуації. Їх рекомендується їсти при похміллі, коли не виспався чи хворієш. І тим більше при стресі! Все тому, що яйця багаті на вітаміни, жири і величезну кількість незамінних амінокислот. А ще вони допомагають виробляти триптофан – речовину, що впливає на рівень гормону щастя серотонін в організмі.

Субпродукти

Можливо, ця категорія продуктів не найулюбленіша, але її значення в раціоні неможливо переоцінити. Субпродукти особливо багаті на вітаміни групи В і допомагають підтримувати нервову систему. Вищезгаданий триптофан у них також присутній. А ще субпродукти борються з анемією — частою супутницею занепаду сил та проблем із самопочуттям.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як врятувати троянди від тлі: народний засіб

Ці красиві квіти подобаються не тільки людям, а й...

Дуже гострий маринад для курки: «пекуче» барбекю

Відразу варто собі зізнатися, чи готові ви їсти дуже...

Руслана Лижичко та Лілія Ребрик замилували родинними фото з мамами

Вчора, 12 травня, в Україні відзначали День матері. Відомі...

Як приготувати повітряний десерт з шоколаду та молока

Не дивуйтеся, але з двох інгредієнтів дійсно можна приготувати...

Як правильно поливати баклажани, щоб не нашкодити рослині

Баклажани ніжні та вибагливі у догляді. Ця культура схильна...

Кляр з цим продуктом робить смажене філе соковитим та м’яким

Якщо ви не  знаєте спосіб приготування курячого  філе, тоді...

Як доглядати за трояндами протягом літа, щоб квітли до пізньої осені

Часто квітникарі-початківці не знають як правильно доглядати за трояндами...