Випадкові вправи: як постійно займатися фітнесом, не помічаючи цього

Підпишись на нас:

Приємно проводити дні безперервно за екраном ноутбука, перемикаючись з роботи на перегляд серіалів, і не так просто змушувати себе тренуватися. Є щасливиці, на фігурах яких малорухливий спосіб життя не позначається; однак і для їхнього здоров’я він теж не дуже корисний.

Тим, хто хоче бути у чудовій формі, вчені радять щотижня витрачати 150 хвилин на фізичну активність помірної інтенсивності або 75 на високоінтенсивні вправи. Разом лише 22 хвилини на день, і може здатися, що це зовсім небагато – але тільки до моменту, коли ти намагаєшся влаштовувати хоч і короткі, але щоденні тренування.

Тим, хто надто завантажений, фахівці радять вдатися до допомоги випадкових вправ — вони дозволяють вписати тренування в будь-який навіть найнасиченіший графік.

Що таке випадкові вправи?

Як пояснює лікар-дієтолог, доктор Симона Лаубшер, випадкові вправи – це фізична активність, вплетена в твій день без виділення для неї спеціального вікна. Не треба купувати річний абонемент у спортзал або відводити три вечори на тиждень на йогу — просто виконуй вправи короткими чергами протягом доби, не беручи на себе жодних зобов’язань.

Як пояснює професор фізіології Еммануель Стаматаки, будь-яка діяльність, яка змушує серце битися частіше, має значення. “Використовуйте кожну можливість, щоб прискорити пульс – це ключовий момент, навіть якщо навантаження триває 30 секунд або одну хвилину”, – говорить він.

За словами професора з австралійського державного університету Edith Cowan University Кена Носакі, хоча випадкові вправи і нетрадиційні, вони можуть виявитися навіть кориснішими, ніж звичні нам тренування — краще часто робити нетривалі мережі з вправ щодня, ніж давати собі тривале фізичне навантаження двічі на тиждень. «Це означає, що ви повинні включити до свого порядку якнайбільше рухів замість того, щоб тренуватися лише час від часу», — пояснює він.

Приклади випадкових вправ

Якими можуть бути випадкові вправи? Піднімися сходами замість того, щоб скористатися ліфтом; присідай на кухні, чекаючи, поки закипить чайник; дійди до магазину в швидкому темпі або навіть перейди на 30 секунд на біг підтюпцем; виклич таксі до сусідньої будівлі; маршируй на місці, коли вариш кашу, яка потребує постійного помішування. Хочеш чогось веселого і знімає стрес? Доктор Лаубшер радить купити міні-батут та виконувати протягом дня 100 стрибків, щоб знизити тривогу.

Найголовніше – будь послідовною. Докладай зусиль, щоб рухатися, хай і не такі систематизовані, як тренування в понеділок, середу та п’ятницю, і незабаром помітиш, що почуваєшся краще і стаєш стрункішою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Викрадачі здоров’я та молодості: 5 речей у домі, які наближають старість

Наш дім – не завжди наша фортеця. У сучасних...

Як приготувати смачний сирний пудинг

Дуже популярним видом десерту, який охоче готують у різних...

Корисні звички людей, які залишаються у добрій формі без спортзалу

Давно намагаєшся схуднути, але нічого не виходить? Можливо, ти...

Скільки часу варяться різні крупи

Крупи широко використовуються при приготуванні різних страв – починаючи...

Які рослини можна поставити на північні підвіконня: 5 варіантів

Не всі вікна у квартирі виходять на південь, а...

Як врятувати огірки від павутинного кліща: прості способи

Павутинний кліщ відноситься до досить складних ворогів для дачника,...

Щоб розсада не жовтіла: ось що додають у воду для поливу досвідчені городники

Чимало неприємностей чатує на городників на шляху до врожаю...