Здоров'я

Що буде, якщо не міняти наволочку хоча б раз на тиждень: шокуючий експеримент

Як поступово змінюється стан наволочек на спальних подушках? Наскільки чистими і безпечними вони залишаються через кілька ночей? Саме за ці питання нещодавно взялася велика американська компанія товарів для спальні і провела масштабне дослідження спільно з дерматологами та коучами з питань сну.

У результаті лабораторні випробування виявили 3 мільйони колоній мікробів, що живуть на брудних наволочках! І це всього за тиждень… Уяви, що буде, якщо не відправляти наволочки в прання довше? Адже якщо вірити опитуванням, більшість людей змінюють постільну білизну не частіше за пару-трійки разів на місяць!

У ході експерименту було зібрано зразки брудних наволочок. Їх залишили на інкубацію в лабораторії на строк до семи днів, і це допомогло виявити бактерії, які можуть спричинити інфекції та запалення. Дослідження показало, що за цей час кількість різновидів бактерій на тканині починає перевищувати кількість бактерій на обідку унітазу більш ніж у 17 тисяч разів! Звучить жахливо… А тепер уяви наслідки. Як мінімум, проблеми зі шкірою від несвіжої наволочки забезпечені.

Так що запам’ятай: міняти наволочку потрібно так часто, як тільки можливо. На бавовні чи шовку накопичуються і шкірне сало, і відмерлі частинки епідермісу і косметика. І волосся, і слина, і пил, і шерсть домашніх улюбленців, і пори цвілі. Загалом, абсолютно все!

Все це, своєю чергою, служить їжею для пилових кліщів, залучаючи їх до твого ліжка і допомагаючи їм розмножуватися. А там не за горами алергія, загострення акне та поширення шкірних інфекцій, пов’язаних із золотистим стафілококом та іншими бактеріями, що викликають тяжкі захворювання.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Які рослини можна поставити на північні підвіконня: 5 варіантів

Не всі вікна у квартирі виходять на південь, а часом будинок розташований у тіні дерев.…

8 хв. назад

Як врятувати огірки від павутинного кліща: прості способи

Павутинний кліщ відноситься до досить складних ворогів для дачника, тому до його потенційної появи варто…

9 години назад

Щоб розсада не жовтіла: ось що додають у воду для поливу досвідчені городники

Чимало неприємностей чатує на городників на шляху до врожаю плодових культур. Після початку посівної видихнути…

10 години назад

Меламінова губка: 3 поверхні, на яких її не варто приміняти

Великою популярністю серед господарок користуються не лише поролонові, а й меламінові губки. Перевагою меламінової губки…

11 години назад

Як позбутися бур’янів між плиткою на дачі

Прополювати бур'яни кожні 1-2 тижні для багатьох дачників є складною справою, адже на все не…

12 години назад

Як виростити цибулю розміром з яблуко: потрібно уникати 3 помилок

Якщо ви затятий городник, для вас важливо виростити гарний урожай овочів, зокрема цибулі. Уникайте помилок,…

13 години назад