Що буде, якщо не міняти наволочку хоча б раз на тиждень: шокуючий експеримент

0
Що буде, якщо не міняти наволочку хоча б раз на тиждень: шокуючий експеримент
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як поступово змінюється стан наволочек на спальних подушках? Наскільки чистими і безпечними вони залишаються через кілька ночей? Саме за ці питання нещодавно взялася велика американська компанія товарів для спальні і провела масштабне дослідження спільно з дерматологами та коучами з питань сну.

У результаті лабораторні випробування виявили 3 мільйони колоній мікробів, що живуть на брудних наволочках! І це всього за тиждень… Уяви, що буде, якщо не відправляти наволочки в прання довше? Адже якщо вірити опитуванням, більшість людей змінюють постільну білизну не частіше за пару-трійки разів на місяць!

У ході експерименту було зібрано зразки брудних наволочок. Їх залишили на інкубацію в лабораторії на строк до семи днів, і це допомогло виявити бактерії, які можуть спричинити інфекції та запалення. Дослідження показало, що за цей час кількість різновидів бактерій на тканині починає перевищувати кількість бактерій на обідку унітазу більш ніж у 17 тисяч разів! Звучить жахливо… А тепер уяви наслідки. Як мінімум, проблеми зі шкірою від несвіжої наволочки забезпечені.

Так що запам’ятай: міняти наволочку потрібно так часто, як тільки можливо. На бавовні чи шовку накопичуються і шкірне сало, і відмерлі частинки епідермісу і косметика. І волосся, і слина, і пил, і шерсть домашніх улюбленців, і пори цвілі. Загалом, абсолютно все!

Все це, своєю чергою, служить їжею для пилових кліщів, залучаючи їх до твого ліжка і допомагаючи їм розмножуватися. А там не за горами алергія, загострення акне та поширення шкірних інфекцій, пов’язаних із золотистим стафілококом та іншими бактеріями, що викликають тяжкі захворювання.

попередня статтяЩо потрібно додати, щоб мариновані огірки вийшли хрусткими
наступна статтяЯк у ресторанах готують моркву для салатів: не всі знають про цю хитрість
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я