...
ГоловнаЗдоров'я10 найдієвіших способів, як пережити спеку

10 найдієвіших способів, як пережити спеку

Підпишіться на нас:

Весь рік чекаєш літа, вибираєш вбрання, плануєш зустрічі, а в результаті лежиш 3 місяці під кондиціонером, помираючи від спеки. Але це можна легко пережити. Ось 10 способів, після яких ти навіть полюбиш спеку!

Порада 1

Пий по 2 ковтки води кожні 15 хвилин і уникнеш зневоднення. Головне не крижану, інакше швидко застудишся!

Порада 2

Тримай перед собою вентилятор чи віяло. Хто б що не казав – ці чудо-речі завжди рятують від спеки.

Порада 3

Якомога частіше ходи в душ, але не занадто гарячий і не занадто холодний. Перепади температури не завжди корисні для організму.

Порада 4

Не зловживай кондиціонером! Використовуй його одночасно з зволожувачем повітря та знижуй градус поступово. Будь обережнішим: через різкі охолодження легко підхопити інфекцію.

Порада 5

Роби розтяжку та виси на турніку кожні 2 години. Так, м’язи та судини стануть більш еластичними і перегрів не призведе до спазмів.

Порада 6

Їж, коли хочеш. У спеку при потовиділенні втрачається багато води та мікроелементів — важливо поповнювати їх запаси.

Порада 7

Навіть якщо вдома немає кондиціонера, можна влаштувати вологе прибирання або повісити на дверях вологі рушники. Так дихати буде точно легше!

Порада 8

Якщо тобі стало різко погано або ти ось-ось втратиш свідомість, сядь і з усієї сили вкуси себе за мізинець, біля нігтя. Це повинно привести тебе до тями.

Порада 9

Постарайся поки що не готувати гарячі страви і не пити гарячі напої. Салати, фрукти, холодні чаї та кава – влітку наше все!

Порада 10

Відпусти ноги у холодну воду і сиди так 30 хвилин. Так, кров, яка циркулює по тілу, буде охолоджуватися через ноги. Це допоможе набагато легше переносити спеку. До речі, таке можна робити з руками.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...