Що робити, якщо кіт дере шпалери й меблі: корисні поради

Що робити, якщо кіт дере шпалери й меблі: корисні поради
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато власників чотирилапих пухнастиків скаржаться на те, що їхні улюбленці деруть шпалери та меблі в домі. Причини можуть бути дві: фізіологічна та психологічна.

Подробиці

Коти від природи мають гострі кігті, які їм постійно треба підточувати. На вулиці вони їх можуть гострити будь-де, а в приміщенні треба підготувати для улюбленця спеціальну кігтеточку. Якщо у вас є такий девайс, але котик оминає його й біжить дерти диван або шпалери, то, швидше за все, пухнастик хоче показати свою територію й характер.

Щоб привчити кота до кігтеточки треба показати йому, як це робити, потім покропити її спеціальними засобами, у складі яких є котяча м’ята. А ось, щоб відучити від дертя шпалер чи дивана – радять нанести на поверхню парфуми, або спреї з цитрусовим ароматом, який не подобається котам. Можна спробувати покласти біля “забороненого” місця апельсинові шкірки й перевірити.

попередня статтяСмачні та поживні трубочки з картоплею: проста страва з лаваша
наступна статтяПухкі кокосові сирники: ідеальний варіант сніданку
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я