Посадіть ці рослини під яблунею, щоб не було шкідників

0
Яблуні
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Висаджування городніх культур іноді нагадує шахматну дошку. Постійно треба думати, що і куди пересадити, які рослини поміняти місцями на наступний сезон, що та після чого не варто садити на грядках. Продумувати все потрібно заздалегідь.

Чим допомогти яблуням

Деякі рослини мають властивість позитивно впливати на ті, які ростуть поряд. Вони можуть захищати від надокучливих шкідників, а також збільшувати плодоношення. Для яблуні потрібно підбирати рослини, коренева система яких буде відрізнятися. В цьому випадку очікуваний результат себе виправдає.

Один з яскравих прикладів — чистотіл. Цей «сусід» допоможе захистити від тлі та наситить ґрунт азотом. Ще один гарний приклад — піжма. Це натуральний інсектицид. З неї потім можна ще й розчин зробити для обробки яблунь. Його роблять з сухого листя та квітів. Потім обприскують дерева від плодожерки та паразитів.

Якщо яблуні потрібен азот, а він їй потрібен, зверніть увагу на конюшину. Так, це не є досить культурна та приваблива рослина, але корисна для дерева. Поруч з яблунями варто також висаджувати чорнобривці, хосту та півонії.

попередня статтяЦибулеві котлети — такі смачні, що й м’яса не треба
наступна статтяЯк приготувати суп з цвітної капусти та броколі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я