Варення зі щавлем: спробуйте один раз, щоб робити щороку

0
Варення з щавлем: спробуйте один раз, щоб робити щороку
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви колись їли варення з троянд чи кульбаб? А як щодо солодкого частування зі щавлем? Ароматна кислинка, ніжна текстура, оригінальний вигляд і смак. Таке варення оцінять навіть великі гурмани, дійсно, незвично і смачно.

Подробиці

Для приготування варення візьміть:

  • 1 кг щавлю
  • 700 г цукру
  • 60 мл води

Що робити:

Промийте листя молодого щавлю, видаліть стеблинки, а саме волокна грубі. Обсушіть і наріжте тонкими смужками. Можна також скористатися комбайном, подрібнивши довільним способом на шматочки рівні.

Потім покладіть щавель у каструлю, влийте воду, додайте цукор і варіть, помішуючи, до загустіння протягом 30 хвилин.

Готове варення розлийте в стерилізовані банки та закрийте. Зберігайте в прохолодному місці і подавайте до чаю. Також смакує таке варення у поєднанні з запеченим м’ясом. Кислинка доповнює і випічку, і рибу, і навіть, як заправка у салат може додаватися.

Експериментуйте і смакуйте! А якщо захочете взимку поласувати, то зробіть запас у формочках для льоду. У зимові вечори буде знахідкою, корисною та смачною.

попередня статтяЯк садити моркву, щоб потім не проріджувати
наступна статтяНе тримайте відкритою кришку від унітазу: небезпечно для здоров’я
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я