Суп вийшов дуже жирний: хитрощі, які допоможуть прибрати жир

0
Курячий суп з локшиною
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Від помилок та невдач ніхто не застрахований, і кухня в цьому випадку не може бути винятком.

Навіть досвідчені кухарі помиляються, та так, що потім доводиться рятувати готову страву. Але справа не в помилці, а в умінні її виправити. А це твердження стосується будь-якої сфери діяльності.

Подробиці

Передбачити абсолютно все просто неможливо. Тому не засмучуйтесь, коли, намагаючись зварити дієтичний суп, піднявши кришку каструлі, ви побачите велику кількість жиру.

Чекайте, поки охолоне

Мабуть, це найпростіша порада. Дуже жирний суп повинен спочатку охолонути, наприклад, на балконі або в холодильнику, якщо дозволяє температура. Після охолодження на поверхні утворюється кірка із жиру, яку слід просто зібрати ложкою.

Кип’ятіть

При нагріванні та кипінні на поверхні супу з’явиться пінка з жиром, досить непривабливого вигляду. Зробіть менший вогонь, поставте каструлю трохи вбік, щоб нагрівався лише її край.

В результаті піна збереться біля одного бортика каструлі, де її буде легше зібрати разом із жиром.

Перелийте

Можна охолодити такий суп. Потім перелити бульйон у глечик і дати йому постояти кілька хвилин. Після цього можна перелити через носик судини глечика назад у каструлю. Жир збиратиметься на стінках глечика після кожного переливання.

Просочуйте

Можна взяти паперовий рушник і помістити його на поверхні супу, трохи притиснувши ложкою. Серветка вбере зайвий жир, після чого залишиться витягти її і при необхідності повторити процедуру з новою серветкою.

Аналогічну процедуру можна провести за допомогою шматка хліба.

попередня статтяРослина, яка здатна замінити 10 візків гною і оздоровить ґрунт на городі
наступна статтяЯк і скільки варити капусту для голубців
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я