Розігнати метаболізм з ранку: ці прості поради від дієтологів допоможуть худнути швидше

Підпишись на нас:

Ось що потрібно робити обов’язково, якщо ти твердо вирішила скинути зайву вагу та оздоровити свій спосіб життя, але не готова кардинально змінювати розпорядок дня або здійснювати спортивні подвиги.

Цим порадам легко слідувати, а ефект від них ти помітиш незабаром: енергії стане більше, тіло підтягнеться, і це мотивує на нові кроки у боротьбі із зайвою вагою. А навіть якщо й не мотивує – користь для організму буде точно!

Випити склянку води відразу після пробудження

У середньому людське тіло за ніч сну втрачає близько півлітра води. А якщо в спальні спекотно і сухо, втрати можуть виявитися ще серйознішими. У будь-якому випадку, склянка звичайної чистої води кімнатної температури — найпростіший спосіб запустити робочі системи тіла на старті нового дня. Вода сприяє здоровій перистальтиці кишечника, приносить користь печінці та ниркам і є гарною профілактикою тромбозу.

До речі, ти знаєш, що центри спраги та ситості перебувають у головному мозку по сусідству? І часто вовчий апетит насправді можна вгамувати, просто випивши склянку води.

Обов’язково поснідати, включаючи три види продуктів

Це не означає, що тобі треба з’їсти зранку раніше три страви: так, звичайно, не схуднути, навіть якщо поглинати виключно здорову їжу в надмірномих об’ємах. Складай свій сніданок таким чином, щоб він комбінував продукти, що сприяють нормалізації ваги.

Багато хто худне зовсім відмовляється від ранкового прийому їжі, припускаючи, що це просто «відрізає» калорії. Такий підхід докорінно невірний — багато дієтологів стверджують, що сніданок — найважливіший прийом їжі. Він балансує гормони обміну речовин, дає енергію та ситість та страхує від переїдання протягом дня. Тому їж зранку:

Фрукти

Забезпечать тебе антиоксидантами, вітамінами і клітковиною без зайвих калорій.

Цілісне зерно

Не варто боятися вуглеводів, адже вони несуть енергію та ситість. Але важливо уникати промислово перероблених, очищених від користі продуктів. Вівсянка довгого варіння або цільнозерновий хліб – чудові продукти для сніданку.

Білок

Багаті на протеїн продукти вирівнюють рівень цукру в крові. А відсутність його сплесків чудово “виховує” жирові клітини. Клінічні дослідження не залишають сумнівів: дієта багата на білки допомагає знизити масу тіла і змінити композицію фігури, зробивши її більш підтягнутою.

Пройтися пішки на свіжому повітрі

Схуднення за допомогою ходьби – чудовий додаток до процесу нормалізації харчування. Прогулянка спалює калорії, зміцнює м’язи, суглоби та кістки, стимулює вироблення гормонів гарного настрою. Якщо немає можливості виходити на прогулянку окремо, обзаведися зручним взуттям та зроби частину свого звичайного ранкового маршруту пішою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...