Невролог порадив відмовитися від кави після перенесеного COVID-19

0
Невролог порадив відмовитися від кави після перенесеного COVID-19
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Людям, які перенесли COVID-19, викликаний штамом «омікрон», не варто боротися із сонливістю за допомогою кави. Про це розповів лікар-невролог Ігор Мацокін.

Подробиці

«Саме під час постковіду краще мінімізувати вплив на організм стимуляторів, до яких належить і кофеїн», — порекомендував невролог.

Він зазначив, що після хвороби люди часто скаржаться на сонливість і зниження працездатності, і, «помиляючись, часто починають вживати великі обсяги кави та кофеїно-місткі напої».

За словами невролога, кофеїн виснажує в організмі запаси АТФ — аденозинтрифосфорної кислоти, яка відіграє важливу роль в обміні енергії та речовин в організмі, а після COVID-19 вони «і так мінімальні».

“Кофеїн призводить до зневоднення і, як наслідок, до підвищення згортання крові, а також зниження в крові мікроелементів, таких як калій, що негативно впливає на роботу серця і серцево-судинну систему”, – додав Ігор Мацокін.

Лікар порадив тим, хто перехворів вводити в раціон каву поступово, а замінити її запропонував неміцним чаєм, зокрема, зеленим або білим.

попередня статтяКому повільно-вуглеводна дієта допоможе швидко позбутися жиру
наступна статтяХолодну чи теплу: яку воду потрібно пити вранці
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я