Як визначити появу цибулевої мухи та врятувати врожай

0
Грядки з цибулею
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ви могли помітити, що над цибулею літають мухи. Вони не прості. На перший погляд може здатись, шо просто комахи літають. Насправді це можуть бути шкідники. Цибулева муха — вона здатна повністю зіпсувати ваш врожай. Шкідник відкладає яйця у коренеплоди. До речі, цибулева муха любить не лише ріпчасту цибулю, але й порей, тюльпани, часник.

Ознаки пошкодження посадок

Про появу мухи ви дізнаєтесь легко. Якщо ви спостережливо ставитесь до рослин, побачите певні ознаки ураження. Найперше — цибуля припиняє активно розвиватись. А на самому зеленому пір‘ї починають з‘являтись сухі, жовті чи білі кінці. Також ознакою ураження є запах гнилі від грядки.

Як боротись

Починати треба з профілактики. Вона буде ефективна тільки у випадку, якщо шкідник ще не встиг відкласти яйця. На цьому етапі можна посипати грядку попелом. Це треба робити після кожного дощу чи поливу.

Також грядки можна поливати нашатирним спиртом. Розчин роблять у пропорції: 3 столові ложки на 10 л води. Ним поливають раз на 4 дні.

Якщо ситуація склалась так, що муха вже є, і встигла нашкодити, потрібно діяти радикально. Видаляйте уражені екземпляри з грядки та обробляйте хімічними препаратами. Наприклад, «Жук», «Бі-58» або «Нурел Д».

Перед початком сезону, коли мухи починають активно літати, обробіть грядки настоянкою з чорнобривців. Це може відлякати шкідників. Настій роблять з 50 г квітів на 1 л води.

Вчасно проводьте обробку та будьте уважні до стану грядок. Тільки в цьому випадку можна очікувати вдалий врожай. А це і є ваша головна мета.

попередня статтяСалат з зеленої стручкової квасолі
наступна статтяТакі креветки з часником люблять всі, хто в захваті від морепродуктів
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я