Покладіть в каструлю з яйцями всього один інгредієнт і відразу відпаде маса проблем

0
Покладіть в каструлю з яйцями всього один інгредієнт і відразу відпаде маса проблем
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Досвідчені господині мають у своєму арсеналі величезну кількість лайфхаків, які допомагають їм творити на кухні справжні дива – готувати вишукані страви і при цьому економити багато часу та нервів.

Одним із таких трюків є додавання лимона в каструлю з яйцями. Здавалося б – навіщо? Адже, яйця варяться у шкаралупі та їх смак зовсім не залежить від того, що додати у воду. Однак, справа зовсім не в смаку. Лимон в цьому випадку виконує іншу, дуже важливу функцію. Він запобігає прилипанню білка до шкаралупи яйця.

Найдієвіший метод – швидке охолодження яєць у холодній воді працює далеко не завжди. Часто буває, що значна частина білка знімається разом із шкаралупою. При цьому яйце не тільки стає меншим за розміром, але й виглядає зовсім не апетитно.

Кислота, що виділяється при варінні лимона, незначною мірою проникає крізь шкаралупу. На смак вона не впливає, проте бере участь у хімічній реакції і не дозволяє шкаралупі злипнутися з білком. Яйця, зварені разом із лимоном, легко відокремлюються від шкаралупи та залишаються ідеально гладкими.

На 2-3 яйця, потрібно лише одна долька лимона. Якщо лимона в холодильнику не знайшлося, його можна легко замінити харчовою содою. Аналогічний ефект має одна чайна ложка соди.

попередня статтяЖодних відмовок: як почати займатися спортом вдома
наступна статтяПерець із супермаркету: чи підійде його насіння для посіву
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я