«Золота» норма яєць для млинців

0
«Золота» норма яєць для млинців
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Більшість господинь пече млинці часто й із задоволенням, адже це – чудовий спосіб смачно та ситно нагодувати всю родину. Тим більше, що млинці можна урізноманітнити різними начинками – килим сиром, маком, м’ясом та різними солодкими доповненнями (варенням, мед, згущенка) .

Частою “бідою” в приготуванні млинців є те, що вони рвуться або прилипають до сковороди. Щоб зробити млинці еластичнішими, господині додають у тісто яйця. І справді це допомагає, млинці перестають рватися, проте стають дуже сухими. Особливо цей дефект помітний після охолодження млинців.

Часто в них неможливо загорнути начинку, тому що млинці рвуться на згинах. Щоб цього не відбувалося, необхідно дотримуватись певної концентрації яєць у млинцевому тісті. Щоб її не порушити, на 500 грам рідини слід використовувати не більше одного-двох курячих яєць.

У тому випадку, якщо основою млинців є молоко, можна обмежитися одним яйцем.

Якщо кисломолочний продукт – кефір або ряжанка, то знадобиться 2 яйця на 0.5 літра. Вся річ у тому, що кисломолочні продукти роблять тісто рихлішим, а яйця збалансують його.

Так само для еластичності млинців у тісто важливо не забувати додавати олію. На той же об’єм – 500 грам потрібно 2-3 ст.л олії. До речі, це прийом дозволить відмовитися від олії при сажінні і зробити страву кориснішою і менш калорійною. Олією потрібно лише один раз змастити сковороду перед початком смаження.

попередня статтяНе вживай цю кашу на сніданок: від неї росте вага, з’являються зморшки та прищі
наступна статтяЖодних відмовок: як почати займатися спортом вдома
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я