Чим можна замінити майонез у салаті: ділимося порадами досвідчених кулінарів

0
Чим можна замінити майонез у салаті: ділимося порадами досвідчених кулінарів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато господинь звикли заправляти салати виключно майонезом. Він добре підкреслює смак страви та поєднує всі інгредієнти в один загальний ансамбль. Але останнім часом багато прихильників ЗХ намагаються відмовитися від цього смачного, але при цьому шкідливого та жирного соусу. Причому це роблять і ті, хто дотримується здорового харчування, і ті, кому майонез протипоказаний за станом здоров’я.

Але все ж таки салати є досить популярними стравами на наших столах. І тому кулінари активно шукають заміну жирному майонезу, переходячи на легші соуси та заправки.

Чим замінити майонез

Найкращим замінником буде сметана. Ось тільки смак має не такий яскравий. Тому його потрібно покращити. Для цього до сметани додають лимонний сік, столову або зернову гірчицю, мариновані каперси або корнішони. Так само гармонійно поєднується з сметаною тертий зубчик часнику.

А для надання їй пікантнішого смаку можна додати кілька крапель устричного соусу. До речі, соєвий соус так само дуже добре показує себе разом зі сметаною. Але не варто додавати усі ці інгредієнти одночасно. Достатньо зупинитися на 2-3 з них.

Також замінити майонез можна за допомогою натурального йогурту або досить густого кефіру. Їх також можна доповнити ароматними сушеними травами, соком лимона, сіллю і перцем. Правда, така заправка більше підходить для салатів зі свіжих овочів. Але в будь-якому випадку вона буде смачною і, звичайно, кориснішою

попередня статтяПерестаньте всіх лякати відбивними: як тихо зробити м’ясо м’яким
наступна статтяЯк отримати врожай великої цибулі: прості поради для городників-початківців
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я