Як швидко позбутися неприємного запаху риби в квартирі

0
Карп у червоному вині
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На кожне свято риба потрапляє до кулінарної сфери не раз і не два. Хоча багато хто любить цей продукт, тому що його можна приготувати тисячами способів – запах часто залишається в будинку надовго. Щоб швидко позбутися неприємних ароматів, варто спробувати кілька простих прийомів, які миттєво нейтралізують неприємний запах. Дізнайтеся про прості способи звільнення від неприємного запаху риби.

Сира риба на кухні

Обробляти сиру рибу на кухні – досить клопітне заняття, але навіть якщо вам це вдасться, запах може зберігатися довгий час.

Рішення просте: лимонний сік! Просто ретельно розбризкайте його на забруднені поверхні, залиште на кілька хвилин, і ви надовго забудете запах риби.

Запах смаженої риби

Багато хто любить смажену рибу. На жаль, запах смаженої риби дуже швидко поширюється і вбирається навіть у домашній текстиль. То як же позбутися запаху риби.

Досить приготувати дієву суміш: у каструлю потрібно влити півсклянки спиртового оцту, склянку води та кілька сушених гвоздик. Достатньо поставити суміш на плиту і прокип’ятити кілька хвилин. За деякий час запах риби зникне з дому.

Якщо ви не впевнені у цьому методі, ми заспокоїмо вас. Запах оцту швидко зникне з дому.

При жарінні риби на сковороді варто відразу вжити заходів, щоб не поширився запах, який для деяких дуже неприємний.

Достатньо додати спеції для смаження: розмарин, чебрець або часник. Деякі люди кажуть, що трохи арахісової олії також буде незамінним помічником.

Запах риби на руках

Напевно, кожен із нас, хто готував рибу, знає, що її запах на руках залишається надовго. Іноді навіть скраб не допомагає. Звичайно, цей недолік має рішення.

Якщо ви хочете позбавитися неприємного запаху риби з рук, все, що вам потрібно зробити – як і у випадку з кухонним приладдям, – це протерти їх лимонним соком або протерти суспензією з води та лимона.

Якщо у вас дуже стійкий рибний запах на руках, допоможе миття їх у розчині води та перекису водню (столова ложка на склянку).

Як позбутися неприємного запаху риби

Риба, як відомо, має дуже характерний смак та запах, який далеко не всім підходить. Якщо наша тушка пахне мулом (що буває у випадку з коропом), цю неприємність можна усунути. Просто замочіть філе, шматочки або цілі тушки в молоці на кілька годин, або ретельно промийте їх кілька разів у мисці з водою.

Рибу також можна замаринувати: для цього відмінно підійде лимон або запашний чебрець, або прованські трави.

попередня стаття3 натуральні поглиначі запахів, завдяки яким можна прибрати неприємний запах з холодильника
наступна стаття3 незвичні способи приготувати смачні пельмені
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я