Чай «золоте молоко», який допомагає не хворіти і підтримувати імунітет

Підпишись на нас:

«Золоте молоко» — один із найпопулярніших оздоровчих напоїв сьогодні. У нього практично немає протипоказань (не рекомендується вагітним та людям з захворюваннями печінки), а при постійному вживанні чай з куркумою допомагає вирішити безліч завдань: від покращення кольору обличчя до нормалізації роботи кишечника.

«Золоте молоко» — аюрведичний рецепт, відомий ще з давніх-давен. Однак масової популярності цей напій отримав відносно недавно. За останній рік армія його шанувальників серйозно зросла. А все тому, що люди, які почали пити чай з куркумою, переконалися в його дієвості і розповіли іншим! Так слава цього чаю зростає у геометричній прогресії.

Чай можна заварювати з готової суміші (вони продаються в магазинах здорового харчування), або скласти «купаж» самостійно, зробивши його під свій смак прянішим або гострішим. Приправи варять у молоці кілька хвилин, щоб вони повністю віддали ефірні олії та інші корисні речовини, що містяться в них. Опціонально до «золотого молока» можна додати кокосове або масло гхі, трохи солі, мед.

Навіщо пити молоко з куркумою?

«Золотий чай» допомагає спалити жир та збалансувати вагу. Приправи у його складі у комбінації зі здоровими жирами благотворно впливають на печінку, очищуючи шкіру та покращуючи імунітет. Також диво-напій дуже корисний у період застуд: він пом’якшує бронхи, позбавляє кашлю.

Речовина куркумін у складі чаю – природний антибіотик. Вона бореться із внутрішніми запаленнями та оздоровлює кишкову мікрофлору, налагоджуючи перистальтику.

Як і коли краще пити «золоте молоко

Напій п’ють гарячим або трохи охолодженим. Головна умова – ним не варто запивати їжу або вживати перед прийомом їжі. Через насичений смак і серйозну калорійність чудо-чай може вважатися окремим прийомом їжі. А ось час дня – виключно питання особистих уподобань. Хтось замінює кухлем золотого молока сніданок, інші п’ють його перед сном. Нам більше подобається другий варіант: склад чаю запускає вироблення гормону сну мелатоніну. Зігрівшись і розслабившись так приємно заснути!

Як приготувати чай з куркумою?

Є простий рецепт: 1 чайну ложку куркуми та дрібку гострого чорного перцю розмішати в 200 мл молока і прокип’ятити на малому вогні щонайменше три хвилини. Але більш дієвим та оригінальним вважається багатокомпонентний напій. Для однієї порції тобі знадобиться:

  • 200 мл молока
  • 1 ч. л порошку куркуми
  • 5-6 коробочок кардамону (розтертих у ступці)
  • 1/2 ч л кориці та стільки ж сушеного імбиру в порошку
  • щіпка чорного гострого перцю

Змішай спеції, додай у молоко і кип’ятіть його на дуже маленькому вогні 3-5 хвилин. За готовністю проціди – або пий так. Також у фіналі приготування можна використовувати маленький міксер-капучінатор, він створить апетитну пінку.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Жодна кульбаба більше не проросте на ділянці: допоможе хитрий спосіб

Не всі дачники радіють кульбабі на своїй ділянці. Рослина...

Як захистити пекінську капусту від шкідників

Багато дачників дедалі частіше вирощують пекінську капусту на своїй...

Які сорти смородини менше хворіють: запам’ятайте ці дві назви

Кожен дачник мріє про багатий урожай фруктів та овочів,...

Плюси та мінуси скошування полуниці влітку

Часто в рекомендаціях щодо догляду за полуницею окремим пунктом...

Які напої зміцнять здоров’я та продовжать молодість: прості рецепти

Весна – це чудовий час для того, щоб почати...

Завжди тримайте цю спецію на кухні: на городі попелиця боїться її як вогню

Попелиця небезпечна для городу – вона дуже швидко розмножується...

Як з розумом та користю використовувати залишки їжі на кухні

Ось 9 продуктів, яким можна дати "друге життя" -...