Як правильно посадити горох: 7 дачних хитрощів

0
Як правильно посадити горох: 7 дачних хитрощів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Горох вирощують з метою заготівель на зиму, а також як допоміжну культуру. Відомо, що рослина покращує склад ґрунту, виділяючи азот.

Можливо, тому багато хто вважає, що посадці корисної культури не варто приділяти багато уваги. Але без хитрощів у землеробстві не обійтися.

Розкажемо, які хитрощі у вирощуванні гороху має знати кожен городник.

1. Зерна гороху не обов’язково пророщувати. Їх досить ненадовго замочити, не більше 12 годин у воді. Можна погріти при температурі до 25-30 градусів тепла перед посадкою протягом кількох днів.

2. Посадку проводять у вологий ґрунт. Так зерна поступово набухають та проростають. Глибина посадки 3-5 см з інтервалом 3-4 см, а міжряддя 30-40 см. Посадки проводять при температурі повітря 7-10 градусів тепла, але ще краще при +15.

3. Бобовим подобається родючий ґрунт. Якщо під посадку внести органіку, то замість стручків буде одне бадилля, тому ці добрива вносять під попередні культури. На бідному ґрунті восени можна додати перегній під перекопування – 1-2 кг на квадратний метр.

4. Азотні підживлення під ці культури під час вегетації вносять рідко і лише у бідному ґрунті. А взагалі горох підгодовують рідко.

5. Набагато важливіше передбачити опори, особливо під високорослі сорти. Але низькорослі можна вирощувати і без опор.

6. Прищипування рекомендується тільки для високорослих сортів, для додаткового розгалуження та підвищення врожайності.

7. Збирання врожаю починають на 8-10 день після завершення цвітіння. На 12-15 день ще можна зібрати ніжний зелений горошок, а щільніші зерна можна отримати, якщо залишити горох рости довше.

попередня статтяПаштет для святкових закусок та щоденних бутербродів
наступна статтяКорисні цукерки без грама цукру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я