Домашня гранола: найкращий рецепт для тих, хто не хоче довго готувати

0
Домашня гранола: найкращий рецепт для тих, хто не хоче довго готувати
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пропонуємо вам прекрасний рецепт сніданку, який можна приготувати на місяць вперед всього за годину: це смачна і корисна гранола з апельсином і горіхами.

Гранола – один з улюблених видів сніданку, яким приємно побалувати себе в особливий день. Взимку багато хто з нас як ніколи потребує додаткових радощів, і смачний сніданок може стати одним із них. Купувати гранолу в магазині зовсім не обов’язково – можна приготувати велику партію вдома і насолоджуватися ранковим частуванням кілька тижнів поспіль, додаючи до нього тваринне або рослинне молоко та різноманітні йогурти.

У нас є рецепт граноли, у якому сольна партія відводиться меду, а доповненням стануть нотки апельсина, горіхи та інші апетитні інгредієнти. Запекти мюслі з топпінгами не складе труднощів. Час підготовки – всього 10 хвилин. А на саме приготування піде півгодини. Головне – уважно стежити за процесом, дати гранолі підрум’янитися, але не допустити пригорання.

Для партії вагою 400-450 г вам знадобиться:

  • цедра та сік 1 апельсину
  • 1 чайна ложка екстракту апельсина (можна додати 2 чайні ложки, якщо хочете більше аромату)
  • 120 г вершкового масла
  • 100 г меду
  • 200 г вівсяних пластівців
  • 45 г гарбузового насіння
  • 30 г золотистого лляного насіння
  • 20 г насіння кунжуту
  • 40 г мигдалю зі шкіркою
  • 30 г волоських горіхів (велико нарізаних)
  • 30 г очищених фісташок
  • 20 г смаженого фундуку
  • щіпка морської солі

Пропорцію горіхів ви можете міняти в залежності від власних уподобань, але подбайте про те, щоб горіхів та насіння було в досталь. Вони додадуть сніданку не лише смаку, але й користі, тому відіграють важливу роль у повсякденному раціоні.

Поставте духовку розігріватись до 150-170°C. Поки змішайте сухі інгредієнти (пластівці, горіхи, насіння) у великій мисці і перемішайте.

Розтопіть 120 г вершкового масла. Коли воно повністю розтане і додайте мед, апельсинову цедру і сік апельсина. Добре перемішайте суміш, перш ніж додати в неї екстракт апельсина (на ваш вибір це може бути одна або дві чайні ложки).

Ретельно перемішайте масляно-апельсинову суміш із вже перемішаними сухими інгредієнтами до повного покриття пластівців та горіхів маслом із соком. Викладіть весь вміст на велике деко з бортиком, переконавшись, що суміш мюслі покривають дно листа рівним шаром, так гранолу буде готуватися більш рівномірно.

Поставте лист у вже розігріту духовку на 15 хвилин. Після закінчення цього часу вийміть його з духовки і добре перемішайте гранолу, потім поверніть лист у духовку і випікайте суміш ще 10 хвилин. Потім знову вийміть гранолу і перемішайте її ще раз, поверніть її в духовку на останні п’ять хвилин і гранола готова. В процесі приготування слідкуйте за гранолоюю, щоб вона не стала занадто темною, інакше частування буде зіпсоване.

Вийміть лист з духовки і дайте охолонути гранолі, перш ніж подавати її на стіл. Вона може зберігатися до одного місяця в герметичному контейнері, так що правильно запакуйте суміш для сніданків, щоб насолоджуватися нею вранці. Заправляйте гранолу молоком, йогуртом або смузі, якщо не боїтеся зайвого цукру. Ви також можете подавати сніданок з свіжими або замороженими ягодами.

попередня статтяЯпонська техніка чищення зубів хамігаки: можливо, тому вони менше хворіють
наступна статтяЯк правильно заварювати чай: 5 найпоширеніших помилок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я